Legende, castele, munti, cetati medievale…„, asa incepe prezentarea unui nou episod al emisiunii „Espanoles por el Mundo” (Spanioli prin lume), care prezinta de aceasta data povestea catorva spanioli care s-au stabilit in Romania.

Desi prima referire se face la mitul lui Dracula, realizatorii emisiunii recunosc inca din prezentarea episodului care va fi difuzat in aceasta seara ca Transilvania este mult mai mult decat atat. 

In inima Romaniei, inconjurata de muntii Carpati, Transilvania este o regiune cu un trecut glorios, cu un caracter dur si de o frumusete extrema unde timpul pare inca sa se opreasca„, scrie rtve.es in stirea de promovare a noului episod din „Espanoles por el Mundo”.

In acest capitol, realizatorii ni-i vor prezenta pe Marcel, Pablo, Emilio, Oscar, Alberto si Chon, spanioli care au ajuns sa traiasca in Romania si care par sa fi gasit numeroase argumente ca sa ramana in tara noastra.

In urma cu cateva zile, canalul de televiziune Travel a difuzat un documentar despre natura din Carpati, intitulat „Wild Carpathia” si in care apare si Printul Charles, mostenitorul coroanei britanice, cunoscut pentru preocuparea sa in actiunea de restaurare a zonei rurale sasesti din Transilvania.

Espanoles por el Mundo in Transilvania va fi difuzat de la ora 23 (ora 0.00 in Romania).