Peste 13 mii de persoane fizice autorizate au falimentat în luna august în Spania. Asociaţiile care-i reprezintă pe cei care lucrează pe cont propriu în Spania, aşa-numiţii „autonomos”, reclamă faptul că administraţia naţională şi regională nu reuşesc să implementeze de mai bine de 2 ani, nişte măsuri clare pentru recuperarea acestui sector vital în ansamblul economiei spaniole.

De la începutul crizei, „autonomii” din construcţie continuă să-şi piardă obiectul muncii, iar în luna august doar cei care lucrează în Servicii nu au scăzut la număr. În schimb în Comerţ s-au înregistrat 2000 de pierderi în rândul „autonomilor”, iar în construcţii peste 4000.

În acest an peste 75 de mii de persoane fizice autorizate au renunţat să mai plătească asigurări sociale şi şi-au închis afacerile. Asociaţiile Persoanelor Fizice Autorizate semnalează faptul că această categorie nu va simţi nici un fel de îmbunătăţire a situaţiei în perioada următoare, chiar dacă se va înregistra o creştere a Produsului Intern Brut. Potrivit datelor din august, 63 de mii de români beneficiază în Spania de prestaţii sociale de şomaj.