La sesiunea de astăzi au participat aproximativ optzeci de tehnicieni și tehnicieni de protecție civilă din cadrul Generalitati și din diferite organe locale din Catalonia Scopul zilei a fost identificarea nevoilor persoanelor cu boli mintale în caz de urgență gravă pentru a adapta planificarea și răspunsul protecției civile Formarea a fost susținută de psihiatru Montse Pàmias, șefa Serviciului de Psihiatrie a Copilului și Adolescentului din Parc Taulí de Sabadell Astăzi a fost a șasea și ultima zi a ciclului de pregătire de Protecție Civilă în diversitatea societății Protecția Civilă a Generalitati a organizat astăzi vineri a șasea și ultima sesiune de formare de specialitate și a vizat la personalul său tehnic și personalul tehnic al protecției civile a municipiilor și a altor organe locale, în speță asupra nevoilor a persoanelor cu boli psihice aflate în situații de urgență gravă

În inaugurarea zilei de astăzi, directorul general al Protecției Civile, Mercè Salvat, a evidențiat „ importanța de a vorbi despre sănătatea mintală deoarece persoanele care suferă de boli mintale sunt mai vulnerabile la o urgență și, prin urmare, necesită o atenție specială ”. De asemenea, a apreciat interesul pentru pregătirea personalului tehnic municipal și a agenților care lucrează în situații de urgență. Ziua face parte din ciclul de sesiuni care a început în iulie 2021 destinat personalului tehnic de protecție civilă pentru adaptarea răspunsului de urgență la diversitatea societății.

Obiectivul Scopul zilei a fost acela de a afla mai multe despre unele dintre principalele tulburari psihice pentru a putea adapta un raspuns si o ingrijire mai bune in cazul unei situatii de urgenta din partea echipelor de Protectie Civila.

Sesiunea a fost desfășurată online și a fost susținută de Montse Pàmias, medic psihiatru, doctor în medicină la UAB și șef al Serviciului de Psihiatrie a Copilului și Adolescentului din Parcul Taulí din Sabadell.

Ziua a început prin definirea a ceea ce este o situație de urgență și oferirea de linii directoare generale cu privire la modul în care aceste situații afectează persoanele cu o boală mintală.

De asemenea, a aprofundat cunoștințele despre unele dintre cele mai frecvente boli mintale. cum ar fi schizofrenia și tulburările psihotice; autism și tulburări depresive severe; și tulburări de anxietate, printre altele. Sesiunea s-a încheiat cu o discuție de cazuri și îndoieli.

Aproximativ optzeci de persoane, inclusiv membri ai personalului tehnic al Direcției Generale de Protecție Civilă și La zi au participat personal tehnic de protecție civilă a consiliilor orășenești, consiliilor județene și deputațiilor. Acești profesioniști din toată Catalonia au reprezentat consilii municipale și consilii județene și dețin funcții de tehnicieni de protecție civilă, consilieri, primari, deputați provinciali, asistenți sociali și viceprimari, printre alții.

Municipiile și consiliile județene care au fost înregistrate pentru ziua respectivă sunt: ​​Sant Vicenç de Castellet, Santpedor, Aitona, Mataró, Olesa de Montserrat, Castellbisbal, Matadepera, Sant Pere de Vilamajor, Granollers, Sant Feliu de Llobregat, Vacarisses, Barcelona, ​​​​Terrassa, Cabrera d’Anoia, Castellar del Riu, Figaró Montmany, Santa Coloma de Cervelló, Sant Adrià de Besòs, Consell Comarcal d ‘Osona, Badalona, ​​​​Tordera, Consell Comarcal de l’Anoia, Sant Sadurní d’Anoia, Castellcir, Vilanova i la Geltrú, Carles d’Estrac, Molins de Rei, Sant Vicenç de Montalt, Vendrell, Flix, l’Ametlla del Vallès , La Pobla de Mafumet, Consell Comarcal del Vallès Oriental, Tarra gona, Ripollet, Calella, Pradell de la Teixeta, Igualada, Consell Comarcal el Moianès, Pineda de mar, Calafell, Reus, Mataró, Piera, Castellar del Vallès, Capellades, Salou, Canet de mar, El Prat de Llobregat, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Vicenç dels Horts, Calella și Caldes de Montbui.

Primul dintre cursurile organizate de Direcția Generală a Protecției Civile a avut loc în iulie cu o sesiune susținută de Fundația ONCE pentru a aborda nevoile persoanelor cu dizabilități. A doua formare a avut loc în septembrie, cu participarea Direcției Generale de Culte a Departamentului de Justiție, care s-a ocupat de diversitatea religioasă din Catalonia și gestionarea acesteia în situații de urgență; a treia a fost în noiembrie privind nevoile copiilor și tinerilor aflați în situații de urgență; a patra în decembrie privind îngrijirea persoanelor cu risc de excluziune socială; iar a cincea în februarie privind îngrijirea persoanelor vârstnice

Obiectivul principal al acestui ciclu de formare a fost acela de a încorpora planificarea și managementul situațiilor de urgență o viziune și strategie care ia în considerare și răspunde acestor nevoi, astfel încât acestor grupuri să li se garanteze drepturile în condiții egale.

Sursă: Protecția Civilă este instruită în nevoile persoanelor cu boli mintale în caz de urgență