Cele mai intense și abundente precipitații din acest episod au fost în județele Tarragona și Terres de l’Ebre Telefonul de urgență 73 a primit o sută de apeluri pentru ploaie de ieri, majoritatea în Tarragona și Baix Camp Planul este în alertă pentru valurile puternice așteptate în Alt și Baix Empordà Protecția Civilă a Generalitati a dezactivat în această după-amiază alerta din Planul Special de Urgență la Inundații al Cataloniei (INUNCAT) odată încheiat episodul de ploaie abundentă, în special în sudul Cataloniei ieri și astăzi. indică Serviciul Meteorologic al Cataloniei (SMC) este de așteptat că în această zi și până mâine dimineață va depăși pragul valului de mai mare de 2,5 m (maree ssa) cu fundul mării din componenta estică în Alt și Baix Empordà.

Pentru În ceea ce privește ploaia, se preconizează că va continua să plouă pe tot parcursul zilei, dar să nu se înregistreze depășiri ale pragurilor reprezentative de intensitate sau acumulare.

În ceea ce privește ploile recente, s-au înregistrat următoarele date de acumulare între ieri dimineață și azi dimineață:

Benissanet (Ribera d’Ebre): 73, 6 La Serra d’Almos (Ribera d’Ebre): 66, 4 Cabanes (Alt Empordà): 25, 1 Horta de Sant Joan (Terra Alta): 65, 7
În ceea ce privește înregistrările de precipitații, datele corespund cu cea de aseară:

Benissanet (Ribera d’Ebre): 21, 4 Mlaștina Siurana ( Priorie): 19, 8 Tarragona (Tarragonès): 38, 4 Nule (Alt Camp): 23

Telefonul de urgență 112 a primit în acest episod de ploaie și vânt o sută de apeluri (203)), majoritatea în județele Tarragona (38) și Baix Camp 21)), niciunul dintre ele proeminent. Cea mai mare parte a apelurilor au avut loc între 16 și 22) ore ieri, și mai ales în municipiile Tarragona și Reus.

La rândul lor, Detașamentul de Pompieri Generalitati a efectuat un total de 78 spectacole pe tot parcursul episodului (de ieri până la 420530 ore până astăzi la 12 ore). Majoritatea serviciilor au constat în îndepărtarea de pe carosabil a ramurilor de copaci căzute, precum și a altor obiecte, ca urmare a vântului asociat furtunilor. Au fost făcute multe revizuiri și pentru eventualele aprinderi cauzate de fulgere, mai ales în județele din sudul țării. În ceea ce privește ploile, majoritatea acțiunilor pompierilor s-au concentrat pe eliminarea acumulărilor de apă din zonele joase. si subsoluri, precum si sa realizeze trasee de siguranta prin zonele inundabile. Pentru regiunile de urgență, serviciile au fost următoarele:

Regiunea de Urgență Metropolitană de Nord: 19 acțiuni Regiunea de urgență Girona: 10 acțiuni Regiunea de Urgență Lleida: spectacole Regiunea de urgență Tarragona: acțiuni Regiune metropolitană de urgență de sud: 12 acțiuni Regiune de urgență Centru: 4 acțiuni Regiunea de urgență Terres de l’Ebre: 3 acțiuni Sursa: Protecția Civilă a Generalitati dezactivează alerta planului INUNCAT