#Madrid –

Asistența primară s-a dedicat sărbătoririi Săptămânii Sănătății Leganés, care are loc în acest oraș din sudul Madridului, între 7 și 13 aprilie. Centrele de sănătate María Montessori, Jaime Vera, Huerta de los Frailes și María Jesús Hereza au promovat un număr mare de activități în cadrul acestei sărbători care evidențiază valoarea sănătății publice în acest municipiu.

Sandra García Estévez, șefa Centrelor de Sănătate la Direcția de Îngrijire de Sud, în care sunt integrate aceste dispozitive de îngrijire, și-a oferit vocea de la primul nivel la evenimentul instituțional desfășurat luni, 8 aprilie, alături de diferiți oficiali din Consiliul Local.

Sub inițiativa acestui management de îngrijire și a profesioniștilor centrelor, și împreună cu alte propuneri ale diferiților agenți locali, în aceste zile se desfășoară diferite marșuri sănătoase cu care cetățenii, îndrumați de lucrătorii sanitari, pot afla despre activul sănătății care există. în jurul centrelor de sănătate precum María Montessori, un centru care își deschide și porțile pentru a-și face publicitate facilităților și serviciilor pe 12 aprilie de Ziua Asistenței Primare.

La rândul lor, profesioniștii de la Centrul de Sănătate Huerta de los Frailes au făcut o plimbare cu locuitorii prin cartier. Între timp, cei de la Centrul de Sănătate Jaime Vera au ales să instruiască cetățenii cu vârsta peste 65 de ani despre glicemia și impactul exercițiului asupra controlului acesteia cu un marș de 45 de minute desfășurat miercuri și care s-a încheiat cu o analiză ulterioară a acestui indicator.

La rândul său, Centrul de Sănătate María Jesús Hereza a organizat, de asemenea, două ateliere, unul dintre ele destinat familiilor privind sprijinul pentru alăptare și parentalitate; celălalt, ca punct de plecare pentru a renunța la fumat printr-un atelier de șase săptămâni.

Sursa: Comunitatea Madrid – Profesioniștii din Centrele de Sănătate Leganés promovează marșuri și ateliere în timpul Săptămânii Sănătății a municipalității