#Madrid –

Cetăţenii interesaţi au putut demara procedurile pe teren

În total, încă 38 de persoane fac parte din lista donatorilor de măduvă osoasă din Comunitatea Madrid, grație intervenției comunitare promovate recent de profesioniștii din Centrul de Sănătate Alcalde Bartolomé González (Móstoles) și Centrul de Transfuzie din Comunitatea Madrid. Este bilanțul pozitiv al unei activități lansate de echipa centrului de sănătate în contextul Zilei Europene a Donatorului de Măduvă Osoasă, care a avut ca scop conștientizarea populației asupra importanței și simplității acestei proceduri.

Profesioniștii săi au oferit cetățenilor interesați toate informațiile de pe canale pentru a concretiza acest angajament. Anterior, echipa a contactat Centrul de Transfuzii din Comunitatea Madrid pentru a solicita broșuri și informații pe care le-ar putea oferi publicului. Colaborarea lor a mers mult mai departe și, atunci când a venit momentul, organizatorii au avut și participarea a doi profesioniști în Nursing de la Centrul de Transfuzie.

Cu ajutorul tuturor s-a realizat o recrutare activă de donatori pentru ca orice cetățean de la acea vreme să devină un potențial donator de măduvă osoasă. În acest scop, s-au oferit informații despre procedură pentru ca persoanele care s-au arătat interesate să semneze consimțământul informat și să înceapă acolo și apoi procesul, inclusiv extracția de sânge, ale cărui probe au fost ulterior transferate la banca Centrului de Transfuzii.

Succesul acestei inițiative a determinat ambele centre de sănătate să decidă să continue colaborarea și să o repete anual. De asemenea, Centrul de Sănătate Bartolomé González va acționa ca mediator cu alte dispozitive de Asistență Primară care sunt interesate să contacteze Centrul de Transfuzie regional.

Centrul de Sănătate Alcalde Bartolomé González este integrat în Direcția de Asistență de Vest a Managementul Asistenței Primare.

Sursa: Comunitatea Madrid – Profesioniștii de la Centrul de Sănătate Alcalde Bartolomé González și Centrul de Transfuzie adaugă 38 de donatori de măduvă osoasă cu o intervenție comunitară