Planuri culturale pentru weekend

Planuri culturale pentru weekend

Deși au mai rămas câteva zile pentru sosirea oficială a verii, temperaturile din acest weekend ne vor introduce pe deplin în zilele câinilor. Și ce loc mai bun pentru a te refugia de căldură decât întunericul unui cinematograf, tarabele unui teatru sau răcoarea unei săli de expoziție, mai ales dacă ceea ce îți oferă ei este să petreci câteva ore în compania celei mai bune culturi .

Aristocacii (FILME DE ANIMAȚIE). Cinemateca din Madrid. Plaza de Legazpi, 8

Cineteca proiectează duminică aceasta în sesiunea matinală una dintre cele mai populare Fabrica Disney, The Aristocats , o distracție film de aventură feline, plin de cântece care au rămas în imaginarul colectiv al mai multor generații. Totul se petrece la Paris, la începutul secolului al XX-lea, unde un milionar în vârstă și excentric duce o viață fericită alături de pisicile ei în enormul ei conac, cu singurul ajutor al credinciosului ei majordom Edgar. Ceea ce femeia nu se așteaptă sunt planurile lui Edgar de a-și distruge pisicile pentru a deveni singurul moștenitor. În acest scop, îi abandonează într-un loc îndepărtat, dar, din fericire, îl întâlnesc pe Thomas O’Malley, o pisică rătăcitoare și mondenă, dispusă să facă față tuturor pericolelor, astfel încât să se întoarcă acasă sănătoși și sănătoși.

Aspectul struțului (Dans). Navele spaniolilor în Matadero. Camera Max Aub. Navă 10. Paseo de la Chopera, 14

Naves del Español en Matadero prezintă un portret al conflictului columbian din ultimele decenii prin dansul modern care pretinde necesitatea, după cum sugerează titlul, a nu privind în altă parte și conștient de crimele comise. Prin coregrafii influențate de dansurile contemporane, urbane și latine, piesa povestește tortură, exil și crimă pe o scenă acoperită de pământ, o alegorie despre peisajul rural columbian, principalul martor al acestei suferințe. La fel, lucrarea dorește să arate și importanța memoriei și recuperarea necesară a istoriei colective.

Vinilul s de plastice și decibeli. Colecția Julián Ruiz (Expunere). Sala de expoziție Conde Duque 1. Calle Conde Duque, 9

Această expoziție reunește 867 viniluri, selectate rafinat, din colecția Plásticos y Decibelios de Julián Ruiz, producător muzical și creatorul programului cu același nume. Printre acestea, se numără piese unice precum primul vinil pe care l-a cumpărat 1961, succesul lui Chubby Checker Să răsucim din nou Ciclo Bailar...Conde Duque Sgt Peppers de la Beatles, lansat în Uniunea Sovietică pe eticheta Melody. Copertele pe care Andy Warhol le-a realizat pentru artiști precum Velvet Underground, Rolling Stones, Diana Ross, Aretha Franklin sau Billy Squier; 14 Viniluri cu teme erotice, precum celebrul Jimi Hendrix Credința oarbă sau Two Virgins de John Lennon și Yoko Ono și, în alte stiluri, primele coloane sonore Disney alcătuiesc această mostră unică pe care o pot vedea în Conde Duque.

Hipotami (Teatrul de familie pe stradă). Zona exterioară a Templului lui Debod (Moncloa-Aravaca), sâmbătă iunie, și Parque de la Centralidad II (Hortaleza), duminică 06 în iunie

Hippopotami este o propunere teatrală originală în care unii oameni îmbrăcați în hipopotami sunt protagoniști, sau sunt hipopotami în interiorul oamenilor? Oricum ar fi, această propunere a familiei de la 66 Districts este un plan grozav de care să te bucuri de acest weekend în aer liber cu copiii. În această emisiune, copiii și familiile lor vor putea să-i urmărească pe acești hipopotami într-o călătorie fizică care ar putea fi o fabulă, o metaforă, reflecția preliminară pentru o teză de doctorat despre umanitate și animalitate, sau pur și simplu o propunere pentru toată lumea publicului unde să intalneste-te si fii putin mai singur dar mai insotit.

Dansez pătratele (Ciclul Dansează, amintește-ți, rezistă ). Centrul pentru Cultură Contemporană Conde Duque. Calle Conde Duque, 12

O nouă sesiune în această sâmbătă a ciclului de conferințe de dans La mirada del avestruzDansează, amintește-ți, rezistă programată de Condeduque. Dacă în ocazii anterioare salsa, tango sau perreo au fost protagoniste, acum este timpul să să dansăm pătratele, de către Grupal Crew Collective și colaboratori. Este o performanță colectivă sub forma unui atelier care propune realizarea unui model la scară mare a unui dans, celebrarea unui ritual în care ringul de dans poate fi un spațiu pentru a reflecta asupra vieții noastre împreună. Sesiunea va fi 14. a 21. h, în Curtea de Sud.

Louisiana Dixieland (Concert de jazz în aer liber. Parque del Cerro del Tío Pio (Puente de Vallecas)

Louisina Dixeland este o formație de jazz compusă pentru cinci instrumente (percuție, tubă, trombon, trompetă și saxofon) născute din preocupările unui grup de prieteni de a promova rădăcinile muzicii de stradă americane a secolului XX. Prin stilul hot jazz cu ritmurile și improvizațiile sale, Louisiana Dixieland creează spectacole interesante, care variază de la parade și parade până la concerte și evenimente de vacanță. Cu această ocazie, te vei putea bucura de el duminică într-un cadru excepțional, Parque del Cerro del Tío Pío, de unde poți contempla unul dintre cele mai bune apusuri din oraș.

Sursa: Planuri culturale pentru weekend1961

Despre autor

Publicitate

Românul Podcast

Publicitate

Hotnews.ro

Români în Madrid

Români în Madrid

Grupul românilor din Madrid pe Facebook

Contact

Contact Publicitate Banner Romanul.eu