#Madrid –

ACEST CENTRU DE SĂNĂTATE PUBLICĂ OBŢINE CERTIFICAREA AENOR

Spitalul Universitar Public 12 de Octubre din Comunitatea Madrid este unul dintre primele două centre de sănătate spaniole care au primit o certificare națională pentru calitatea îngrijirii pentru stop cardiac. Acest sigiliu, cunoscut sub numele de Proiectul CAPAC și acordat de AENOR, este acordat pentru faptul că are o structură organizată și eficientă pentru managementul cuprinzător al pacienților care au suferit stop cardiac în afara spitalului.

Alături de Spitalul 12 de Octubre, Spitalul Vall d’Hebron a primit și certificare. În cazul spitalului public din Madrid, AENOR a certificat, printr-un audit, munca excelentă a profesioniștilor care participă la intervenția inițială într-o situație de stop cardiac extraspitalicesc, precum și că centrul îndeplinește condițiile necesare. cerinte pentru a garanta cele mai bune conditii.viata acestor pacienti cat si a familiei lor. Certificarea pentru îngrijirea stopului cardiac, Proiectul CAPAC, dezvoltat de Societatea Spaniolă de Cardiologie (SEC) și Societatea Spaniolă de Medicină Intensivă, Terapie Critică și Unități Coronariene (SEMICYUC), a fost conceput pentru a minimiza daunele neurologice și a maximiza supraviețuirea acestora. .

Spitalul 12 de Octubre dispune de o unitate multidisciplinara specializata in ingrijirea stopului cardiac extraspitalicesc al carei obiectiv principal este reducerea semnificativa a leziunilor cerebrale in urma unui eveniment cardiac de aceste caracteristici. Unitatea, care primește anual peste 100 de pacienți cu stop cardiac extraspitalicesc recuperat, este formată din serviciile Medicină Intensivă, Cardiologie, Urgențe, Radiodiagnostic, Neurologie, PsihiatrieReabilitare, Radiodiagnostic, Coordonare Transplant, Nursing și alte echipe de sprijin.

Îngrijirea începe în asistența în afara spitalului și continuă cu urmărirea până la șase luni după externare. Pentru a realiza acest lucru, Unitatea dispune de resurse, proceduri și protocoale de acțiune specifice, alături de profesioniști din domeniul sănătății cu pregătire înalt specializată. În plus, își evaluează rezultatele în funcție de indicatori de calitate pe care îi depășește cu succes.

În Spania, se estimează că 52.300 de stopuri cardiace au loc anual, dintre care 57% au loc în afara spitalelor. Dintre aceștia, doar circa 4.000 reușesc să se recupereze și să ajungă în viață la spital, iar dintre aceștia, 62 la sută supraviețuiesc, deși 31 la sută o fac cu o stare neurologică nefavorabilă sau foarte nefavorabilă. Specialistii din Spitalul 12 octombrie Aceștia subliniază că efectuarea manevrelor de resuscitare cardiopulmonară în decurs de trei sau patru minute de la oprire și anunțarea imediată a serviciilor de urgență poate îmbunătăți supraviețuirea pacientului și calitatea vieții ulterioare.

Sursa: Comunitatea Madrid – Pe 12 octombrie, unul dintre primele două spitale din Spania care a primit o certificare națională pentru calitatea asistenței medicale pentru pacienții cu stop cardiac