Clusterul de Eficiență Energetică din Catalonia (CEEC), Clusterul Catalan de Carne și Proteine ​​Alternative (INNOVACC), Clusterul de Sănătate Mintală și Clusterul de Servicii Alimentare au fost recunoscute cu certificatul Gold Label eliberat de Secretariatul European pentru Analiza Clusterelor. Este cea mai prestigioasa recunoastere la scara globala in domeniul clusterelor si certifica excelenta in managementul acestor organizatii. Pentru a obține această certificare, clusterele au avut sprijinul ACCIÓ – agenția pentru competitivitatea companiei a Departamentului de Afaceri și Muncă – prin programul Catalonia Clusters care implementează instrumente pentru a evolua către excelență.

*) Odată cu recunoașterea acestor patru grupuri, un 40% dintre membrii programului au deja un Etichetă de aur. Astfel, aceste patru organizații se alătură celor cinci care l-au obținut pe 2021: Packaging Cluster, MODACC, Catalan Water Partnerhip, Beauty Cluster Barcelona și secpho; și FEMAC care a fost primul care a realizat-o în acest an 2021. În acest fel, 25 membrii programului Catalonia Clusters au deja acest certificat de excelență

Pentru a acorda acreditarea Gold Label, Secretariatul European pentru Analiza Clusterelor analizează 40 clustere de indicatori legate de finanțare, guvernanță, strategie, compoziție (dacă sunt multinaționale, IMM-uri, startup-uri , universități sau centre tehnologice sunt prezente în organizație) și calificarea echipei care o gestionează. Deținerea acestui certificat permite clusterelor să-și sporească vizibilitatea și poziționarea internațională, precum și accesul la noi puncte de întâlnire cu alte clustere europene de top pentru a realiza proiecte comune și procese de îmbunătățire.

Secretariatul European pentru Analiza Clusterelor , cu sediul la Berlin, a luat naștere ca un proiect al European Cluster Excellence Initiative (ECEI) , o inițiativă promovată pe . de către Comisia Europeană. În prezent, reunește mai mult de 200 experți în clustere și se ocupă de gestionarea proceselor de certificare.

Ce este un cluster

Un cluster este un grup de companii ( startup-uri , IMM-uri și multinaționale) și agenți de mediu (universitați și centre tehnologice) dintr-un anumit domeniu economic care împart resurse, generează sinergii și se proiectează la nivel internațional. Este un instrument care permite îmbunătățirea competitivității membrilor care fac parte din ea prin dezvoltarea de proiecte comune de transformare și definirea provocărilor strategice pentru sectorul său.

Programul Catalunya Clústers al Generalitat acreditează clustere catalane care grupează mai mult de 2. 206 companii și agenți asociați, cu o cifră de afaceri mai mare de 31. 10 milioane de euro. Scopul acestei inițiative este de a-i ajuta să se concentreze asupra strategiei lor, să formeze manageri de cluster, să cofinanțeze proiecte strategice, să organizeze excursii către ecosisteme de referință pentru benchmarking internațional și proiecte de colaborare strânsă între clustere catalane sau cu entități internaționale, printre altele. Dintre aceste 25 clustere, 10 au primit deja eticheta de aur.

Urmărește-ne pe rețele ___________________________________________________________

Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat | Twitter @treballcat Facebook @acciocat Linkedin ACȚIUNE ACȚIUNE pe Youtube 2012 Sursa: 422028 Patru clustere catalane, recunoscute cu cel mai prestigios certificat din lume