#Spania – „Spania este o țară care trebuie să facă tranziția către o mobilitate sănătoasă, durabilă și sigură cât mai curând posibil. Trebuie să o facă cu viteză mare. Acesta este scopul meu principal”, a asigurat el după ce i-a mulțumit până acum ministrului Transporturilor, Mobilitate și Agenda Urbană, Raquel Sánchez, munca efectuată.

În acest sens, ministrul a solicitat sprijinul și angajamentul tuturor administrațiilor pentru a face din această tranziție atât de necesară o realitate pentru a contribui la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor și pentru a face față schimbărilor climatice. „Voi avea nevoie de ajutorul tuturor și, bineînțeles, al celorlalte administrații, comunități autonome și consilii municipale care vor trebui să coopereze în lucrare”, a spus el.

În cadrul discursului său, Óscar Puente a subliniat că, în termeni generali, obiectivele Ministerului sunt „magnific pe drumul cel bun” și a subliniat că „există deja o cantitate imensă de infrastructură în derulare și planificată care va face țara noastră o țară mult mai competitivă. .” Un exemplu clar este varianta Pajares, care va fi lansată săptămâna viitoare, la mai bine de două decenii după ce a fost concepută.

Astfel, ministrul Transporturilor și Mobilității Durabile a explicat că munca sa în fruntea portofoliului va fi de a avansa proiectele care sunt deja în derulare și de a planifica altele noi, care vor fi dezvoltate în timp și mână în mână cu lucrătorii publici, Un alt dintre obiectivele sale este de a face lucruri. „Sunt în politică pentru a face, nu pentru a fi”, a subliniat el.

„Vreau să-mi arăt recunoștința față de oamenii care au făcut din această slujire un fel de lanț perfect în care evenimentele se petrec de-a lungul timpului și unii se gândesc la ele, alții le dezvoltă, iar alții se bucură de ele”, a subliniat ministrul, care a mai ținut să le arăt. recunoaște munca miniștrilor care l-au precedat în funcție.

Câteva cuvinte care reflectă angajamentul puternic al ministrului față de serviciul public și public și față de proiectul Guvernului, care are o misiune fundamentală în această țară, justiția socială. „Acesta este motorul care ne mișcă, dreptatea, egalitatea, libertatea și cu majuscule”, a afirmat el.

În acest moment, Óscar Puente și-a arătat convingerea că cetățenii vor beneficia de politicile dezvoltate de acest minister. Politici precum promovarea căii ferate ca modalitate prioritară de accelerare a decarbonizării, utilizarea transportului public, cu măsuri precum reduceri, care vor fi extinse în 2024, îmbunătățirea Cercaníasului și dezvoltarea rețelelor transeuropene de transport și intermodalitate. .

Noul ministru al Transporturilor și Mobilității Durabile, Oscar Puente, împreună cu noul ministru al Locuinței și Agendei Urbane, Isabel Rodríguez

Mai multe informatii Pedro Sánchez participă la promisiunea miniștrilor noului Executiv Sursa: Guvernul Spaniei – Óscar Puente acordă prioritate accelerării tranziției către o mobilitate sănătoasă, durabilă și sigură