#Madrid –

24 octombrie este Ziua Internațională împotriva Schimbărilor Climatice

Opt spitale publice și un centru de sănătate din Comunitatea Madrid concurează pentru a fi alese printre cele mai remarcabile 10 din Spania pentru angajamentul lor față de sustenabilitate și mediu. Acestea sunt spitalele Ramón y Cajal, Henares (Coslada), Clínico San Carlos, Gregorio Marañón, El Escorial, Severo Ochoa (Leganés), Guadarrama și Fundación Jiménez Díaz, precum și centrul de sănătate Los Alpes. Mai exact, aceștia sunt candidați pentru „+10 Spitale pentru Programul de Sănătate Glasgow 2023”, prima ediție a unei recunoașteri a celor mai bune practici de acțiune climatică în domeniul sănătății din țara noastră. Dintr-un total de 42 de candidați de pe întreg teritoriul național, sistemul public de sănătate din Madrid a prezentat nouă. Ziua internațională împotriva schimbărilor climatice este sărbătorită în fiecare 24 octombrie.

Aceasta este o inițiativă condusă de platformă Sănătate #PentruClimă care urmărește să facă vizibilă acțiunea acelor spitale și centre de sănătate de anvergură similară care se străduiesc să contribuie într-un mod inovator la lupta împotriva schimbărilor climatice în sectorul sănătății, contribuind la reducerea amprentei lor de carbon și la atingerea neutralității emisiilor de carbon pentru 2050.

Această provocare apare în cadrul COP26 – Conferința Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice desfășurată la Glasgow (Regatul Unit) – ca activitate sectorială integrată în inițiativa globală Comunitatea #PorElClimao mișcare care urmărește implicarea întregii societăți: instituții publice, companii private, entități sociale și cetățeni.

Selecția celor mai bune 10 propuneri va fi efectuată de un comitet de experți, iar rezultatele acesteia vor fi făcute publice începând cu 30 octombrie.

Sursa: Comunitatea Madrid – Opt spitale publice și un centru de sănătate din Comunitatea Madrid, candidați care urmează să fie recunoscuți pentru angajamentul lor față de mediu