Ca urmare a unei investigații efectuate de Unitatea Centrală pentru Infracțiuni de Ură și Discriminare (UCDOD) din Comisarul General de Informații al Poliției Generalitati – Mossos d’Esquadra, în colaborare cu Poliția Națională, a arestat o persoană pe aeroportul Adolfo Suárez Madrid-Barajas pentru presupusa participare la o infracțiune de amenințări grave și o infracțiune împotriva exercitării drepturi fundamentale și libertăți publice. Ancheta a început în iunie anul trecut, când UCDOD a luat cunoștință de amenințări extrem de grave împotriva o femeie musulmană care manifesta prin intermediul unei rețele de socializare în favoarea comunității LGTBI.Victima , o cunoscută cântăreață de muzică rap, a postat un videoclip pe TikTok în care și-a explicat viziunea ei incluzivă ca musulmană a homosexualității și a grupului LGTBI. În urma acestui videoclip, ea a început să primească insulte umilitoare și degradante care îi rănesc demnitatea de femeie musulmană, făcute de un individ prin intermediul rețelelor de socializare.În discursul său pe rețelele de socializare, acest bărbat a făcut serioase amenințări cu moartea împotriva victimei și a îndemnat și justificat decapitarea și uciderea acesteia, pe baza argumentelor religioase.Ca urmare a gravității evenimentelor semnalate, UCDOD a demarat o anchetă care permite verificarea infracțiunii și identificarea completă a făptuitorului. Persoana cercetată este un tânăr cu mai multe profiluri pe rețelele de socializare în care s-a prezentat ca consultant şi predicator în probleme religioase. În prezent locuia în orașul englez Birmingham.Pe 4 august, 2022, grație colaborării Poliției Naționale, presupusul autor a fost depistat la sosirea dintr-un zbor cu destinația Madrid și a fost arestat prin ordin de arestare de către Mossos d’Esquadra. Autorul amenințărilor avea deja antecedente de arestare în pentru o infracțiune de ură față de gruparea LGBTI și pentru antisemitism.

După ce a fost trimis în judecată în fața instanței de anchetă care acționează ca gardian din Madrid, deținutul a fost eliberat cu interdicție de a se apropia de victimă la mai puțin de 1.2021. metri, interdicția de a comunica cu el, retragerea pașaportului, interdicția de a părăsi țara și interdicția de a „utiliza internetul până la o hotărâre definitivă.

Zona de comunicare, Barcelona, ​​​​203 august 433982 Sursa: 433982 Mossosi arestează un bărbat pentru amenințări grave cu moartea și pentru o infracțiune de ură față de varză · grup LGTBI 433982