Agenți ai Poliției Generalitati – Mossos d’Esquadra din Zona de Investigații Criminale din Regiunea Poliției Metropolitane Nord, desemnați către echipele OIKOS cu alte unităţi de investigaţie şi securitate cetăţeană, au arestat trei bărbaţi care sunt acuzaţi de opt capete de acuzare de furt prin efracţie, unul de efracţie şi apartenenţă la o organizaţie criminală. Echipele OPMOS ale RPMN sunt echipe comune de lucru formate din membri ai Zonei de Investigații Criminale, la care se adaugă atât polițiști de anchetă cât și de securitate.cetățean al mai multor secții de poliție din Regiunea Metropolitană de Nord. Aceste echipe de lucru se concentrează pe toată expertiza și cunoștințele pe care le au membrii lor, precum și pe instrumentele avansate de cercetare de care dispun. Obiectivul principal este de a adăuga numerar la problematica penală a spargerii în locuințele din această zonă, de a detecta, localiza și opri bateriile și grupurile infracționale care activează în regiunea polițienească și astfel crește sentimentul de securitate în public.. Faptele datează din luna februarie 2022 când anchetatorii au depistat prezența grupului infracțional în demarcația Barcelonei. Având în vedere suspiciunile că gruparea era activă și operațională, a fost declanșată o anchetă în care s-a depistat că anchetatorii se deplasau cu autovehicule de închiriat, în principal la orele târzii ale serii, către urbanizările din extraraza Barcelonei, unde au consumat fapte infracționale.

Hoții au selectat case cu patru etaje și locuințe unifamiliale, au intrat în locuințe urcând la etajele superioare, unde au forțat ușile sau ferestrele glisante să acceseze interior. Odată înăuntru au fost luate obiecte de valoare, prioritându-se bijuteriile și numerarul.la în luna mai a fost organizat un dispozitiv de poliție în orașul Castell-Platja d’Aro pentru a localizați-i și arestați-i. Polițiștii i-au arestat în momentul în care părăseau o urbanizare în care au comis trei jafuri într-o singură noapte, pentru a forța ușile și ferestrele (șurubelnițe, ciocan, radială etc.) walkie-talki-uri cu care le foloseau pentru a comunica și mănuși, căciuli și muști. De asemenea, a fost recuperată o geantă cu bani dintr-unul din jafuri.

În urma arestării, anchetatorii au percheziţionat o locuinţă pe care făptuitorii o închiriaseră.

Deținuții sunt trei bărbați care sunt ținuți în arest. Aceștia sunt creditați pentru opt jafuri cu forță în interiorul unei case locuite din orașele Alella, Cabrils și Masnou (Maresme), Begues (Baix Llobregat), Barcelona și Platja d. ‘Aro. În plus, aceștia sunt legați și de un jaf cu forță într-o unitate din orașul Platja d’Aro.

Deținuții au fost puși la dispoziția instanței în calitate de gardieni. din Sant Feliu de Guíxols care a dispus intrarea sa în închisoare provizorie

Zona de comunicații

Barcelona, ​​​​20 Mai 421542

Sursa: Mossos d’Esquadra destructura un grup infracțional specializat în furturi în mod puternic în locuințe în Maresme, Baix Llobregat, Barcelona și Platja d’Aro