Așa s-a afirmat la Madrid în cadrul actului „Ediția a II-a Femei și Leadership în ERA: Femei Lideri”, organizat de Federația Asociațiilor Corpurilor Superioare ale Administrației Civile de Stat (FEDECA) în colaborare cu Unitatea Femei și Știință a Ministerului Științei și Inovării.
În timpul discursului său, ministrul a transmis angajamentul ferm al Guvernului față de egalitatea de gen în sistemul științific, tehnologie și inovare din Spania .

În acest sens, proiectul de reformare a Legii Științei, Tehnologiei și Inovării va oferi pentru prima dată securitate juridică egalității de gen în sistemul C&D&I, asigurând o abordare duală, în care perspectiva de gen este o axă transversală a instrumentelor de planificare a agenților publici din știință, tehnologie. și inovație în timp ce sunt implementate acțiuni speciale cific.
Printre alte măsuri colectate În regulament, organismele publice trebuie să aibă și să evalueze anual un plan de egalitate de gen și, dacă au și protocoale împotriva hărțuirii sexuale și din motive de gen sau orientare sexuală, să ia măsuri pentru eliminarea prejudecăților de gen în procesele de selecție și evaluare și garantare a parității. ale respectivelor organe sau instanțe.

‘Ediția a II-a Femeile și leadershipul în ERA: Femeile lideri

Obiectivul acestei ediții este să servească drept spațiu de întâlnire în care femeile cu funcții de responsabilitate în sectorul public să inspire profesioniști din organele superioare ale Administrației Generale a Statului (AGE) să-și urmeze pașii.
În plus, este încadrat în „Alianța STEAM”, o inițiativă a Ministerului Educației și Formării Profesionale, la care participă Ministerul Științei și Inovării, care vizează promovarea vocațiilor STEAM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică în legătură cu Arte și Științe Umaniste) în fetelor și tinerilor.
Actul a fost precedat de o întâlnire de mentorat în C&D&I organizată de Unitatea Femei și Știință la care patru femei lider din sector au discutat despre nevoile și oportunitățile acestui tip de program.Premii naționale de inițiere în cercetarea tehnologică 32
Ministrul a prezidat și înmânarea Premiilor Naționale de Inițiere în Cercetare Tehnologică 00 al Uniunii Asociațiilor de Ingineri Tehnici Industriali și Absolvenți de Inginerie ai ramurii industriale a Spaniei (UAITIE).

. )Acest concurs de tineret, care se desfășoară la nivel național, urmărește promovarea vocațiilor științifice și tehnologice încă de la o vârstă fragedă, precum și stimularea interesului societății pentru Inginerie.Proiectele câștigătoare au fost pregătite de studenții din anul IV ESO de la IES Joaquín Romero Murube (Los Palacios și Villafranca) și al doilea an de liceu la IES Nit de l’Albà (Elche). Aceste premii recunosc proiecte din categoriile Design industrial, energie regenerabilă, economisire a energiei, robotică, îngrijire pentru persoanele cu dizabilități, managementul deșeurilor, urbanism inteligent și inteligență artificială.
Cu ocazia predarii acestor premii, ministrul a felicitat UAITIE pentru aceasta initiativa. De asemenea, Morant a subliniat că aceste proiecte tehnologice pun oamenii în centru și contribuie la rezolvarea problemelor celor mai vulnerabili prin știință și inovare.
/ /
Sursa: Guvernul Spaniei –
Morant: „Reforma Legii Științei garantează progrese egale în carierele științifice”32