#Spania – Ministrul Industriei, Comerțului și Turismului, Héctor Gómez, a prezidat o întâlnire cu principalii reprezentanți ai sectorului turistic din orașul madrilen Chinchón. O întâlnire în care a anunțat crearea unui Forum la nivel înalt cu sectorul, cu vocație de continuitate, care va servi la împărtășirea informațiilor și generarea de cunoștințe care să permită lansarea de strategii turistice inovatoare și profitabile pentru o viziune cuprinzătoare asupra ecosistemul turistic national.

Pentru șeful portofoliului Turism, „obiectivul acestui forum este de a încuraja dezbaterea experților cu privire la politicile publice de care Spania are nevoie pentru a promova și a-și îmbunătăți în continuare turismul”. Potrivit lui Gómez, „politicile desfășurate de Guvern în ultimii ani au avut ca scop transformarea modelului turistic spre durabilitate, digitalizare și calitate, iar în acest sens, aceste tipuri de întâlniri sunt esențiale pentru a lua pulsul sectorului și a continua cu transformarea modelului nostru turistic”.

În ședința de astăzi, ministrul a abordat și necesitatea aprofundării colaborării public-private pentru a consolida liderul mondial al sectorului turistic spaniol. „Din Ministerul pe care îl conduc, suntem pe deplin conștienți de importanța colaborării strânse cu sectorul privat al sectorului turistic pentru a îndeplini această sarcină ambițioasă de a ne transforma turismul, destinațiile și produsele noastre”, a spus Gómez.

La întâlnirea de la Chinchón au fost prezenți reprezentanți ai sferei publice, precum secretarul de stat pentru Turism, Rosana Morillo, președintele Paradores de Turismo de España, Pedro Saura și lideri renumiți ai sectorului de cazare privată, agenții de turism, tehnologie. , și companiile aeriene.

Plan TURIMPULSA: 1.000 de milioane de euro în plus pentru sectorRecent, Ministerul Industriei, Comerțului și Turismului a anunțat mobilizarea unui fond suplimentar de 1.000 de milioane de euro încadrat în actul adițional la Planul de Recuperare, Transformare și Reziliență, și canalizat prin Institutul de Credit Oficial (ICO) în companiile de sublinie și antreprenori. Această nouă injecție, pe care Ministerul o numește TURIMPULSA, va contribui la consolidarea politicilor care vizează modernizarea sectorului pentru a-l face mai competitiv.

Această linie acoperă patru dintre domeniile de acțiune de importanță europeană (tranziția ecologică, transformarea digitală, creșterea inteligentă și coeziunea socială și teritorială). Această linie urmărește stabilirea unui mecanism de finanțare complementar pentru companiile de turism.

În acest sens, linia va oferi finanțare companiilor de turism în mod complementar finanțării convenționale pentru ca acestea să își poată realiza proiectele de investiții.

Unele dintre acțiunile legate de linie sunt proiecte de inovare care vizează dobândirea de noi cunoștințe care inovează la nivelul consumului de resurse și al generării deșeurilor în procesul de producție, circulație și consum; măsuri care vizează o îmbunătățire a categoriei care este cuplată cu o îmbunătățire a eficienței energetice sau a gestionării resurselor de apă a unității; investiții în echipamente tehnologice (hardware sau software); sau achiziționarea, construirea, adaptarea sau reabilitarea locuințelor pentru angajați.

Ministrul Industriei, Comertului si Turismului prezida intalnirea cu reprezentantii sectorului turistic

Etichete: Plan de recuperare, transformare și reziliență Sursa: Guvernul Spaniei – Ministrul Héctor Gómez anunță crearea unui Forum la nivel înalt cu participarea sectorului turismului