#Spania – Ministerul Egalității condamnă o nouă crimă din cauza violenței de gen în provincia Tarragona. Aceasta este o femeie de 34 de ani care ar fi fost ucisă de fostul ei partener la 1 aprilie 2024. Victima nu avea fii sau fiice minore și au existat plângeri anterioare de violență de gen împotriva presupusului agresor.

Odată cu confirmarea acestui caz, numărul femeilor ucise prin violență de gen în Spania crește la 8 în 2024 și la 1.248 din 2003, când au început să fie colectate aceste date.

Ministrul Egalității, Ana Redondo García, și delegatul Guvernului împotriva violenței de gen, Carmen Martínez Perza, doresc să-și exprime încă o dată condamnarea și respingerea cea mai absolută a acestei crime sexiste și să transmită tot sprijinul lor familiei și prietenilor victimei. . Atât ministrul, cât și delegatul cer toate eforturile instituțiilor, administrațiilor și societății în ansamblu pentru a ajunge la timp și a evita mai multe decese.

Ministerul Egalității, prin Delegația Guvernului împotriva Violenței de Gen, dorește să amintească că numărul de telefon 016, consultările online prin email 016-online@igualdad.gob.es, canalul WhatsApp la numărul 600 000 016 și chatul online, accesibil. de pe site-ul guerragenero.igualdad.gob.es/, funcționează 24 de ore pe zi, în fiecare zi a săptămânii. La 016 puteți solicita consiliere cu privire la resursele disponibile și drepturile victimelor violenței de gen, precum și consiliere juridică de la 8:00 la 22:00 în fiecare zi a săptămânii, cu atenție în 53 de limbi și un serviciu adaptat situațiilor posibile. .de handicap.

Pe de altă parte, amintiți-vă că într-o situație de urgență puteți suna la 112 sau la numerele de urgență ale Poliției Naționale (091) și

Garda Civilă (062). În cazul în care nu se poate efectua un apel și într-o situație periculoasă, puteți folosi aplicația ALERTCOPS, din care se va trimite un semnal de alertă poliției cu geolocalizare. Aceste mijloace de asistență pot fi activate de către victimă și, de asemenea, de către orice persoană care cunoaște sau suspectează un caz de violență de gen. Este o datorie a intregii societati.

Afiș la telefon 016

Mai multe informatii Egalitatea alocă 7 milioane pentru programe de conștientizare, prevenire, sensibilizare, cercetare și inovare pentru eradicarea violenței împotriva femeilor (04/01/24) Etichete: Egalitatea Violența de gen Sursa: Guvernul Spaniei – Ministerul Egalității condamnă o nouă crimă din cauza violenței de gen în Tarragona