Manresa a găzduit în această după-amiază conferința „Regulamentul Legii privind facilitarea activității economice”, destinată sectorului de afaceri din Catalonia central Evenimentul, care a avut loc la Palau Feral din capitala Bages, a fost prezentat de directorul Serviciilor Teritoriale în Catalonia Centrală a Departamentului Afaceri și Muncă, Maria Teresa Clotet Masana, și a avut intervenția managerului Oficiului de Management al Afacerilor (OGE), Cristina Pruñonosa Bengochea.

Obiectivul sesiunii a fost de a explica noutățile adus prin Decret 131/2022, a reglementărilor Legii privind facilitarea activității economice și impactul desfășurării acesteia . Obiectivele Regulamentului de desfășurare a legii facilităriiÎn cadrul ședinței reprezentanții rețelei de afaceri din Catalonia Centrală au fost informate cu privire la scopurile de bază ale Regulamentului de desfășurare a legii de facilitare, cum ar fi precizarea modelului de relație dintre administrațiile publice și companii. În plus, au fost prelucrate detaliate și unificate sistemul de operare al instrumentelor tehnologice ale ferestrei unice, mecanismele acestuia și modul în care sunt gestionate datele referitoare la activitatea economică, serviciile pro activitate. În cadrul evenimentului s-a explicat, de asemenea, modul în care structura și funcțiile OGE sunt adecvate în rolul său de front de procesare și de promotor al ghișeului unic de afaceri (FUE), cum se determină procedura de desemnare a unui proiect de afaceri ca fiind strategic și modul în care se specifică reglementarea activităților economice. Managerul Biroului Business Management a subliniat că acest nou model de relație urmărește că titularii de activități economice pot: -Dispune de „o viziune cuprinzătoare (131º) a datelor asociate activităților sale economice, unităților și evidențelor, indiferent de administrația responsabilă-Contribuie l datele dumneavoastră o singură dată.Pruñonosa a detaliat aspectele elaborate de Regulamentul pentru facilitarea activității economice și obiectivele sale principale:

Relație digitală implicită: Stabiliți că serviciile de prelucrare și administrare disponibile persoanelor care desfășoară activități independente și companiilor sunt digitale implicitCanale Empresa ca portal unic: Obțineți informația pentru activitatea persoanelor care desfășoară activități independente și a companiilor este unificată într-un singur portal electronic Implementarea modelului evoluat de FUE în lumea locală . Specific: Legătura zonelor private ale diferitelor administrații cu cea a Canal Empresa Actualizarea Directorului de firme, unități și evidențe Impulsul standardizării datelor pentru a face posibilă datele unice, interoperabilitatea între sisteme și organizații și procesare unificatăIncorporarea identificatorului unic al unității în dosare pentru a garanta persoanei care desfășoară activități independente sau antreprenorului o imagine cuprinzătoare asupra companiei lorGeamul unic de afaceri îmbunătățește relația administrație-companie În această zi s-a explicat lumii de afaceri din Bages că aplicarea noului regulament de implementare a legii facilitării va duce la îmbunătățiri ale FUE atât la nivel tehnologic. , precum controlul datelor, sau simplificarea proceselor. gestionează într-o manieră cuprinzătoare și unificată, printr-un singur punct de acces, toate procedurile administrative legate de activitatea sa, ale administrațiilor publice catalane . Serviciile FUE sunt disponibile online, prin Canalul Companiei, iar companiile pot obține consultanță personal, prin intermediul rețelei de Birouri de Management al Afacerilor (OGE). Managerul de OGE a reamintit că FUE este un proiect strategic promovat de Generalitat din , prin Oficiul pentru Managementul Afacerilor , cu scopul de a promova o schimbare a modelului de relație dintre companii și Administrație care să faciliteze activitatea economică, bazată pe încrederea în afaceri. Și că de la lansare și-a mărit catalogul de proceduri, extinzând totodată și procedurile disponibile în format electronic. În acești ani, catalogul al procedurilor FUE a trecut de la 206 proceduri în anul 698 până la 698 anul 2020. În cele din urmă, Pruñonosa a explicat că numărul de fișiere gestionate de OGE nu a încetat să crească și a evidențiat „creșterea exponențială a activității care a rezultat din declanșarea pandemiei și aplicarea măsurilor COVID, trecând de la 506.360 fișiere gestionate pe , la mai mult de . pe 2020.Urmăriți-ne pe rețele____________________________Twitter@empresacat | @treballcat Sursa: Manresa gazduieste o zi to prezinta reglementarile Legii pentru facilitarea activitatii economice in lumea afacerilor din zona 2022