Ministerul Afacerilor Externe anunță numirea de către ministrul Bogdan Aurescu în funcţia de purtător de cuvânt al MAE a lui Radu Mihail Filip.

Radu Mihail Filip are o vastă experiență atât în Centrala MAE, cât și în Serviciul Exterior. A activat în cadrul Ambasadei României în Ucraina (2019-2022) și al Ambasadei României în Republica Moldova (2014-2019), în calitate de consilier diplomatic și, respectiv, secretar II. A gestionat atât comunicarea publică și relația cu mass-media, cât și o serie de dosare bilaterale relevante.

Anterior, și-a desfășurat activitatea în cadrul Direcției Purtător de Cuvânt și Comunicare din Centrala MAE, contribuind activ la gestionarea comunicării publice, inclusiv în situații de criză care impuneau o acțiune coordonată și rapidă a instituției în situații ce vizau în special sfera afacerilor consulare.

Radu Mihail Filip este licențiat al Facultății de Ştiinţe Politice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative și respectiv al Facultății de Comerţ a Academiei de Studii Economice din Bucureşti. Studiile sale au fost completate ulterior cu un master în Construcție Politică şi Management Electoral în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative.

Totodată, este absolvent al mai multor programe de formare în domeniile politică externă, diplomație și comunicare strategică din cadrul Institutului Diplomatic Român.

S-a născut în anul 1982, în București.

 

Date de contact ale purtătorului de cuvânt al MAE:

E-mail: presa@mae.ro

Telefon mobil: +40 725 720 930

 

Sursa: Radu Mihail Filip a fost numit în funcția de purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe