Bilete de avion de la companii low-cost, telefonie prin Internet, renegocierea chiriilor şi reducerea consumului la utilităţi sunt măsuri de criză luate la MAE, a anunţat, recent, ministrul Teodor Baconschi, adăugând că delegaţiile româneşti în străinătate nu vor mai avea transport gratuit de la ambasadă.

Am solicitat încă de acum câteva luni tuturor misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare stabilirea unor măsuri pentru reducerea cu 20% a cheltuielilor cu bunuri şi servicii în structura bugetară pe 2010. În urma acestor măsuri se poate realiza o reducere a cheltuielilor de de 56o de mii de euro„, a spus ministrul într-o conferinţă de presă, la şase luni de mandat.

Baconschi a anunţat, totodată, că delegaţiile româneşti care se deplasează în străinătate nu vor mai beneficia de transport din partea ambasadelor.

Baconschi a menţionat şi alte măsuri de reducere a cheltuielilor, printre care renegocierea contractelor de închiriere, tăierea cheltuielilor pentru utilităţi, bilete de avion la companii low-cost şi telefonie prin Internet. De asemenea, el a anunţat că din luna septembrie MAE va trece „la un sistem stabil de abonamente de comunicare telefonică prin Internet„.