Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, și primarul Madridului, José Luis Martínez-Almeida, au depus astăzi o coroană de lauri în fața plăcii din Oficiul Poștal Regal care își amintește de victimele atacurilor din 11 din martie 2004, precum și serviciile de urgență și cetățenii care i-au ajutat.

Coroana prezintă steaguri ale Spaniei, Comunității Madrid și orașului din Madrid. În timpul ceremoniei, care a început la 09.00 ore, au sunat clopotele ceasului sediului Președinției regionale, alături de cele ale bisericilor din întreaga Comunitate Madrid. De fapt, ei au putut să o audă pe cea a templelor cele mai apropiate de kilometrul zero (Cathedral of the Almudena, Collegiate Church of San Isidro, Royal Basilica of San Francisco el Grande, Church of San Ginés sau Santiago, printre altele). Ulterior, Orchestra și Corul Comunității Madrid, sub conducerea maestrului Krastin Nestev, au interpretat El cant dels ocells, de Pau Casals, și Lacrimosa, din Requiem-ul lui Mozart. În încheiere, a fost sunat Imnul Național.

Președintele Asociației Victimelor Terorismului, Mayte Araluce; președintele Asociației de Ajutor al Victimelor 11-M, Dori Majali; președintele Fundației Victimelor Terorismului, Tomás Caballero; și președintele Asociației 11-M Afectați de terorism, Eulogio Paz. La act au fost prezenți toți consilierii guvernului regional, pe lângă președintele Adunării, Eugenia Carballedo, și delegatul Guvernului în Comunitatea Madrid, Mercedes González. Au participat și purtătorii de cuvânt ai grupurilor parlamentare ale Adunării din Madrid, viceprimarul și consilierii Consiliului Local al Capitalei și președintele Federației Municipiilor din Madrid.

Sursa: Comunitatea Madrid – Oamenii din Madrid aduc un omagiu victimelor 11-M la 2004 a aniversare a atacurilor