Sase nopti de muzica buna in direct au fost planificate de Comisia de Festivitati a orasului Castellon pentru sarbatorirea „Magdalenelor„. Zilele orasului Castellon vor fi sarbatorite intre 26 martie si 3 aprilie si, ca in fiecare an, sunt programate coride, concerte, aparitii ale Reginei si ale Doamnelor de Onoare, pelerinaj la schitul Magdalena in prima duminica a fiestei, parade care evoca momente din istoria spaniolilor, imbinate cu mitologia si legendele.

De asemenea se vor organiza concursuri de paella si vor fi instalate multe corturi cu minibaruri in oras.

Anul acesta, autoritatile spaniole au pregatit un adevarat regal muzical pentru locuitorii orasului, fiind invitati cantareti renumiti si formatii indragite pentru a sustine spectacole in aer liber, gratuite. David Bustamante este capul de afis al muzicii din Castellon in perioada Magdalenelor, concertul sau fiind programat pe 2 aprilie. Alaturi de el, intre 28 martie si 1 aprilie vor mai fi prezenti la Castellon La Sonrisa de Julia – 28 martie, Los Chunguitos – 29 martie (rumba gitana) si Seguridad Social -31 martie (rumba, reggae, pop rock). Noaptea de 30 martie va fi dedicata muzicii pop, printre invitati numarandu-se trupele Guarana si Modestia Aparte, dar si solistul trupei Taxi, Dylan Ferro. Pe 1 aprilie, este programat concertul El Arrebato, cantautor spaniol de rumba-pop-flamenco.

Timp de 10 zile, spanioli, rezidenti straini si turisti sarbatoresc impreuna in amintirea momentului in care stramosii spaniolilor din Castellon au coborat de pe dealul pe care se afla schitul Magdalena si s-au asezat la campie, formand orasul Castellon de la Plana. In anul 1251, avand acordul regelui Jaime I, oamenii au coborat noaptea, luminandu-si drumul cu felinare, pentru a-i evita pe arabii care locuiau inca in zona. Pamantul de la campie fiind mlastinos, spaniolii s-au legat cu sfori unul de celalalt si au folosit bete de bambus pentru a testa solul. In memoria acestui moment, an de an, locuitorii din Castellon de la Plana pleaca in pelerinaj spre schit, purtand camasi negre, palarii de paie si funde verzi si iau cu ei bete de bambus si covrigi.