„Suntem două administrații, Guvernul Spaniei și Guvernul Navarrei, care convin să îmbunătățească serviciul de trafic pentru Foralul Comunitar, dorim să-i îmbunătățim managementul și, prin urmare, atunci când există convingere și dăruire politică, nu mai rămâne decât să terminăm treaba”, a spus ministrul.

Isabel Rodríguez, care a răspuns la o a doua întrebare astăzi în Congres, ieri a răspuns la una similară în Senat, despre întârzierea transferului de trafic către Navarra, a asigurat că echipele Ministerului Politicii Teritoriale, în colaborare cu Ministerele de Interne și Trezoreria și Funcția Publică, să colaborăm cu echipele Comunității Forale pentru a ajunge la un acord bun care să beneficieze cetățenii navarezi și care să contribuie la consolidarea siguranței rutiere pe drumurile din Comunitatea Forală.

„Am traversat diferite proiecte în luna aprilie și poate că în săptămânile următoare putem finaliza acordul. Dacă există voință politică, va fi un transfer”, a remarcat ea.

Ministrul a mai indicat că au trebuit anticipate și alte transferuri prioritare, precum Venitul minim vital, „care are de-a face cu lucruri de mâncat”, dar el a adăugat că „vom continua să lucrăm pentru transferul de trafic și o vom face cu mai mulți agenți ai Gărzii Civile, așa cum facem deja în Navarra” .Isabel Rodríguez a subliniat că acest guvern este mândru de deciziile adoptate pentru a îmbunătăți viața spaniolilor, bărbaților și femeilor din Navarra: „Am putea vorbi despre reforma muncii, care a dus la peste douăzeci de milioane de angajați; am putea vorbi despre salariul minim interprofesional, care a dus la salarii decente; am putea vorbi despre o ofertă publică de angajare fără precedent, care va îmbunătăți Administrația Publică și deci managementul serviciilor publice”.

Două transferuri după 32 ani Isabel Rodríguez a subliniat că semnul distinctiv al acestui Guvern este perfecţionarea coguvernării: „Relaţia cu toate autonomiile, prin organele multilaterale, în conferinţele sectoriale sau în Conferinţa Preşedinţilor, dar şi prin bilateralitate. Foaia noastră de parcurs este Constituția și statutele de autonomie”.

În acest sens, ministrul a explicat că „acest guvern a dat semne foarte clare că se încheie cu douăzeci de ani. de blocaj cu Navarra, cu două transferuri care au culminat deja”, referindu-se astfel la transferurile de gestionare a Venitului Minim Vital și a sănătății închisorilor din ultimele luni, după două decenii fără niciun transfer de competențe către Comunitatea Forală.

Ministrul Isabel Rodríguez în timpul discursului său

Sursa: Guvernul Spaniei – Isabel Rodríguez reiterează angajamentul Guvernului de a transfera traficul către Navarra