Luni, 28 Februarie 2022

Galerie foto

Primirea de către prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a comisarului european pentru afaceri interne, Ylva Johansson

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a primit-o, luni, 28 februarie a.c., la Palatul Victoria, pe doamna Ylva Johansson, comisar european pentru afaceri interne. Această vizită a comisarului european în România a fost prilejuită de fluxul de refugiați din Ucraina  și de dorința Comisiei Europene de a transmite un dublu mesaj de solidaritate: cu cetățenii care fug din fața agresiunii miliare, respectiv cu autoritățile române care gestionează refugiații.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a insistat asupra importanței solidarității și unității UE și NATO în contextul crizei generate în Ucraina, subliniind că România condamnă agresiunea Rusiei asupra Ucrainei, stat suveran vecin. A apreciat răspunsul puternic al UE, al Aliaților, arătând că România susține astăzi cele mai consistente sancțiuni la adresa Rusiei, solicitând încetarea focului și revenirea la masa de dialog.

Șeful Guvernului a apreciat vizita comisarului european și s-a referit la măsurile adoptate până în prezent de autoritățile române pentru gestionarea refugiaților, atât la punctele de trecere a frontierei, cât și pentru asistarea acestora la intrarea pe teritoriul României. Premierul a arătat că efortul guvernamental este sprijinit de societatea civilă, organizații non-guvernamentale, actori din sectorul privat, pentru coordonarea acestor eforturi fiind creată platforma Guvernului României ”Ucraina, împreună ajutăm mai mult”.

Prim-ministrul a arătat că Executivul susține eforturile coordonate la nivel european, fiind necesare măsuri concrete de manifestare a solidarității cu statele membre care gestionează fluxurile de refugiați ucraineni.

Sursa: Întrevederea premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu Ylva Johansson, comisar european pentru afaceri interne