#Spania – Ministerul Industriei, Comerțului și Turismului va mobiliza 8.703 milioane de euro din actul adițional la Planul de redresare, transformare și rezistență aprobat de Consiliul de Miniștri, ceea ce în total va însemna o injecție suplimentară în economia spaniolă de aproape 90.000 de milioane de euro (84.000 de euro). milioane în împrumuturi, 7.700 milioane în transferuri nerambursabile și 2.644 milioane din planul REpowerEU).

Actul adițional, care include investiții și reforme suplimentare care vizează promovarea autonomiei strategice, în sectoarele agroalimentar, industrial, tehnologic și digital, va servi la consolidarea Proiectelor Strategice de Redresare și Transformare Economică (PERTE) gestionate de acest minister, ajuta turismul. sector și să creeze două noi fonduri de investiții. Pentru ministrul Industriei, Comerțului și Turismului, Héctor Gómez, aprobarea actului adițional înseamnă „a face un salt uriaș în transformarea industriei spaniole și în modernizarea țesăturii noastre productive”.

Concret, și în cazul sectorului industrial, PERTE pentru Vehicule Electrice și Conectate va fi consolidat cu încă 1.250 de milioane de euro (1.000 de milioane de împrumuturi și 250 de milioane de transferuri), PERTE pentru decarbonizare își va vedea cuantumul majorat cu 2.720. milioane suplimentare (1.700 milioane sub formă de împrumuturi și 1.020 în transferuri directe), PERTE agroalimentar va adăuga 200 milioane în împrumuturi iar microelectronica și semiconductorii PERTE alte 200 milioane în plus în transferuri.

Noi fonduri CofidesÎn cele din urmă, actul adițional include crearea a două noi fonduri, denumite FOCO (Fondul de Coinvestiție), de 2.000 de milioane, și FIS (Fonduri de Impact Social), 400 de milioane, ambele administrate de Cofides, pentru a coinvesti în companii spaniole cu fonduri, suverane. instituțiilor și investitorilor instituționali și, de asemenea, caută investiții cu un impact social și de mediu cuantificabil și măsurabil.

Consolidare pentru ENISA și CERSAÎn plus, actul adițional care extinde Planul de redresare cu Fondurile UE de următoarea generație va servi la consolidarea investițiilor în două companii publice dependente de minister. Pe de o parte, Compania Spaniolă de Garantare (CERSA) va primi o sumă suplimentară de 630 de milioane de euro pentru a-și spori programul de sprijin pentru antreprenoriatul industrial; iar pe de altă parte, Compania Națională de Inovare (ENISA) va primi încă 283 de milioane pentru a-și finanța programele de ajutorare a IMM-urilor și startup-urilor spaniole.

Ajutor pentru turismÎn plus, prin actul adițional, turismul va beneficia și de un fond suplimentar de 1.000 de milioane de euro, canalizat prin Institutul de Credit Oficial (ICO). Această nouă injecție este menită să consolideze ajutorul pentru a contribui la modernizarea, sustenabilitatea și tranziția verde și digitală a sectorului.

Etichete: Plan de recuperare, transformare și reziliență PERTE Sursa: Guvernul Spaniei – Industrie, Comerț și Turism vor mobiliza peste 8.700 de milioane din actul adițional la planul de redresare pentru a consolida PERTE-urile și planurile de turism