Studenţii au hotărât să suspende protestele pentru o săptămână. Liderii organizaţiilor studenţeşti au discutat cu ministrul educaţiei, Daniel Funeriu, care le-a promis că le vor fi rezolvate revendicările. Preşedintele Uniunii Studenţilor din România, Andrei Botez, s-a declarat mulţumit de rezultatul negocierilor şi aşteaptă forma finală a proiectului legii educaţiei precum şi semnarea unui protocol cu propunerile prezentate ministerului, care să fie semnat de ministrul educaţiei, în caz contrar urmând să fie reluate protestele.

Ministrul educaţiei spune că sumele destinate burselor şi taberelor studenţeşti în anul universitar în curs rămân la nivelul celor de anul trecut. Daniel Funeriu afirmă că în proiectul legii educaţiei va include propunerile asociaţiilor studenţilor, respectiv acordarea de credite transferabile studenţilor care vor desfăşura activităţi de voluntariat, reprezentarea studenţilor în procent de 25% în structurile de conducere ale universităţilor şi considerarea lor drept parte cu drepturi depline a comunităţii academice.

Reprezentanţii studenţilor au declarat că vor lupta, cu sprijinul ministerului, împotriva corupţiei din universităţi. ”Cred că toţi ştim ce înseamnă şpagă la examene, ce înseamnă locuri în cămine cumpărate, etc”, a spus Andrei Botez după întâlnirea de la minister.