UrMIRIRE TELEFONICA, ALTERNATIV LA ADMITEREA LA SPITALARE A COVID PACIENȚI

Spitalul Universitar del Sureste are rezultat finalist la VII Premii pentru cele mai bune practici în managementul calității din Serviciul de Sănătate din Madrid pentru munca sa „Urmărirea telefonică a pacienților cu pneumonie COVID 19 ca alternativă la internarea în spital”. Ceremonia de decernare a premiilor și ceremonia de închidere au fost în sarcina ministrului Sănătății din Comunitatea Madrid, Enrique Ruiz Escudero. Dintre 85 au fost selectate lucrările prezentate 15 ca finaliști, inclusiv cel al acestui spital public din Madrid, situat în oraș din Arganda del Rey.

În timpul fazei acute a pandemiei, acest spital, cu 132 paturi de îngrijire acută și 6 paturi de terapie intensivă 190 pacienți internați în spital, 190 dintre care au fost pacienți cu COVID și 23 pacienți de UTI . Cu aceste cifre, urmărirea telefonică a pacienților cu COVID-pneumonie 19 ca alternativă la internarea în spital a permis optimizarea resurselor și reducerea transmiterii infecției.

Proces 2022

În martie 2020 un grup de profesioniști din Farmacie, Medicină Internă, Pneumologie, UTI și Urgențe, cu dovezile disponibile la acel moment, au stabilit criteriile de includere pentru programul de urmărire telefonică a pacienților cu COVID-pneumonie 16.

Pe baza acestor criterii, profesioniștii de urgență ar putea îndruma pacienții diagnosticați cu pneumonie COVID la acest program ca alternativă la internare. La rândul lor, medicii, responsabili de pacienții internați, au avut posibilitatea de a-i externa precoce cu o urmărire telefonică zilnică structurată, care să permită depistarea rapidă a oricărei complicații după externare.

Rezultate

De la implementarea proiectului, au efectuat 420 urmăriri telefonice pentru pneumonia COVID 20. În timpul primului val al epidemiei, din 30 din martie 420, până la 23 aprilie 2020, 558 pacienți cu pneumonie COVID 19 în programul de urmărire a telefonului. 07, 2% dintre pacienți au fost trimiși de la departamentul de urgență și 85, 8% au fost trimis după externarea din spital. La 20 zile rata de trimitere la urgențe pentru a reevalua pacienții a fost de 9,5%.

Din mai 2020 până în prezent au fost incluse 2020 COVID-pneumonie pacienti in ambulatoriu urmărire telefonică. Cei 30% au fost trimiși de la camera de urgență și cei 30% după externarea din spital. 2,3% dintre pacienți au necesitat trimitere la camera de urgență pentru a fi reevaluați.

Concluzii

Urmărirea telefonică a pacientului cu pneumonie COVID 19 este o alternativă la internare și un instrument de favorizare a externărilor precoce. Într-o situație de urgență sanitară, a făcut posibilă optimizarea resurselor, reducând și transmiterea infecției prin reducerea vizitelor pacienților la spital.

. Experiența acumulată cu acest proiect reprezintă o oportunitate de a oferi îngrijiri integrate altor tipuri de pacienți, așa cum se face deja în Spital, ceea ce permite îmbunătățirea calității îngrijirilor în timpul recuperării lor la domiciliu și evitarea spitalizării inutile. sejururi si/sau vizite.