Guvernul a început perioada de consultare publică anterioară elaborării unui proiect de decret de reglementare a activității cinegetice în Catalonia, în vederea cunoașteți opinia celor mai reprezentative persoane și organizații potențial afectate. Prin consultare vor fi diseminate obiectivele standardului, problemele care se intenţionează a fi rezolvate şi posibilele lor soluţii.

Neavând reglementări proprii de vânătoare, Momentan , Legea statului 1 / 1970, din 4 aprilie, a vânătorii, și Decretul 506 / 420294, care îl dezvoltă. Conținutul acestor reglementări de stat a devenit învechit și nu răspunde unor noi domenii de management care nu au o acoperire legală suficientă. În plus, nu țin cont de faptul că competența în materie de vânătoare este transferată comunităților autonome și că organele de conducere sunt cele ale Administrației Generalitati și nu cele ministeriale, ceea ce generează confuzie în administrație pe parcurs

Din acest motiv, Guvernul consideră că este absolut necesară realizarea acestei actualizări normative pentru a oferi securitate juridică tuturor aspectelor legate de vânătoare și pentru că sunt necesare măsuri concrete pentru a face față problemelor apărute. in ultimii ani.

Principalul obiectiv care trebuie atins este îmbunătățirea controlului populațiilor de specii de vânat din Catalonia. Mai exact, urmărește:

Reducerea daunelor aduse agriculturii

Pentru a garanta o utilizare omogenă a instrumentelor de management Pentru a garanta o formare adecvată exercitării vânătorii. Încurajează-le profesionalismul. Garantarea procesării modificărilor zonelor de vânătoare cu reglementări speciale și zone de vânătoare controlate În același timp, dorim să revitalizăm activitatea de vânătoare, inserată în dezvoltarea socio-economică a zonelor rurale, și să consolidăm securitatea juridică a activității și drepturile vânătorilor. , proprietarii fondurilor de vânătoare și populația generală.

Aprobarea noului Decret de reglementare a activității cinegetice va avea un impact pozitiv în mai multe privințe, întrucât se urmărește reducerea prejudiciilor aduse agriculturii rezultate din suprapopularea speciilor de vânat, precum și ca reducerea riscului de accidente pe rețeaua rutieră. Pe de altă parte, evaluarea acestei activități tradiționale va ajuta la revitalizarea economică și socială a celor mai rurale municipii.

Din punct de vedere al mediului, presiunea speciilor de vânat asupra biodiversității autohtone va fi redusă, iar garanția controlului bolilor asupra speciilor autohtone și asupra animalelor va fi, de asemenea, îmbunătățită. Sursa: Guvernul va elabora propriile regulamente de reglementare a vânătorii în Catalonia