Guvernul a aprobat astăzi contractarea serviciilor clinice veterinare necesare controlului câinilor, pisicilor și dihorilor care sosesc în Catalonia din data de Ucraina însoțind refugiații. Aceasta este o măsură nouă pentru a spori controlul animalelor de companie și pentru a efectua controale maxime de sănătate, izolare și monitorizare a fiecărui animal sosit. Contractarea acestui serviciu se va face în Consiliul Colegiilor Medicilor Veterinari din Catalonia pentru o sumă estimată de 35. , €.

Departamentul Climei Action, Food and Rural Agenda desfășoară de săptămâni întregi o serie de acțiuni și măsuri urgente pentru a atenua efectele posibilei intrări a rabiei prin câini, pisici și dihori din Ucraina. Ucraina este singura țară din Europa în care rabia este răspândită printre animale și din acest motiv a fost necesară întocmirea unui protocol de urgență și generarea de materiale informative și documente explicative pentru refugiați. Acest protocol stabilește acțiunile care trebuie întreprinse pentru a controla aceste animale în momentul sosirii și poate fi aplicat numai acelor animale de companie care sosesc cu stăpânii lor.

Un document de angajament are De asemenea, a fost pregătită pentru proprietari și o listă de personal veterinar clinic voluntar care să aibă grijă de aceste animale de companie. În plus, se lucrează cu diverse administrații pentru ca, în acele cazuri în care animalele sunt în pericol, acestea să poată fi transferate în diferite centre pentru a putea efectua izolarea relevantă.

. Pe 4 aprilie 2022 sunt localizate 390 animale de companie în Catalonia din Ucraina. În plus, se reamintește că este interzisă introducerea animalelor de companie în Catalonia strânse de pe stradă de către protectori, sau alte persoane, fără a fi efectuat controalele de sănătate aferente.

Pentru mai multe informatii despre animalele de companie: https://web.gencat.cat/ca/ucraina/persones-refugiades/pets/

Sursa : Guvernul angajează servicii clinice veterinare pentru a spori controlul animalelor de companie care sosesc în Catalonia cu refugiați din Ucraina