Angajaţii metroului din Madrid au decis să nu ofere nici măcar 50 % din serviciile prevăzute de lege în caz de grevă aşa că timp de două zile capitala a fost un haos. Miercuri seara, se anunţau noi proteste dar cu asigurarea serviciilor minime de transport.

Cei 7500 de salariaţi ai metroului protestează împotriva deciziei guvernului regional de a reduce salariile cu 5 %. Câteva mii de persoane s-au strâns în faţa sediului guvernului regional pentru a protesta faţă de această decizie. Liderii sindicali au spus că decizia de reducere a salariilor este ilegală, deoarece acestea au fost negociate şi stabilite printr-un acord cu firma şi cu administraţia regională.

Din cauza suspendării serviciilor, străzile capitalei s-au aglomerat, iar autobuzele şi taxiurile au circulat pline până la refuz. Metroul madrilen este principalul mijloc de transport din capitală şi este folosit zilnic de 2 milioane de persoane şi are o reţea de aproximativ 284 de kilometri. Ultima grevă generală la Metro Madrid a avut loc în 1991.