Agenda culturală a Comunității Madrid va include în acest weekend începerea Festivalului Scenelor de Vară, care va avea loc în regiune de mâine, 1 iulie, până în 11 din septembrie. Dansul, teatrul, muzica, circul, cinematograful în aer liber, flamenco și arta se reunesc într-un program amplu destinat tuturor publicurilor. Pe parcursul lunilor de vară veți vizita 35 municipii din regiune, cu aproximativ 55 spectacole.

Acest eveniment reunește evenimente precum Teatralia Circus, Clásicos en Verano, Festivalul Internațional de Vară El Escorial și Living Art in the Villas of Madrid , printre alte propuneri. Nu vor lipsi expoziții, filme de vară, vizite dramatizate și ateliere pentru întreaga familie.

Programul începe cu recrearea istorică teatrală a eliberării San Lorenzo de El Escorial în timpul Războiului de Independență, de către Asociația istorico-culturală de voluntari din Madrid 1622-1922.

Sâmbătă, 2 iulie, la Centrul Cultural Paco Rabal, se desfășoară Atelier de mișcare și inițiere la acrobație , activitate desfășurată de Compañía La Sincro . Acești artiști vor aduce duminică, 3 iulie, Ohlympiadas, unde Ele reflectă aspectele cotidiene ale vieții într-un mod foarte special, dar difuzează ca și cum ar fi un sport live.

În plus,

Circul Teatralia își propune să se bucure, de la 3 la 30 din iulie, din ultimele tendințe în circul pitoresc. Magia, acrobația, jonglarea și echilibrul se amestecă într-o actualizare în care limbajul genului se îmbină cu dansul contemporan și teatrul fizic.

La rândul său, complexul cultural El Águila va găzdui, mâine, vineri și sâmbătă, a doua ediție a ciclului de film istoric și de patrimoniu El Águila se Mueve, organizat în colaborare cu Filmoteca Spaniolă. O întâlnire cu cinematograful obișnuit, cu Madrid ca decor.

Selecția acestei ediții recuperează mai multe clasice din anii șaizeci, care vor fi proiectate în formate originale de 30 mm, arătând participanților metodele istorice de proiecție cinematografică. Filme precum Povești de la radio, Jaf la trei, Micul apartament sau Balconul lunii, aduce un omagiu unora dintre cele mai remarcabile personalități ale cinematografiei noastre, precum José Luis López Vázquez, Tony Leblanc, Francisco Rabal, Lola Flores, Carmen Sevilla și Paquita Rico, printre mulți alții.

Clasici în Alcalá de Henares

Până pe 3 iulie, Comunitatea Madrid va avea pe agenda sa unul dintre cele mai importante evenimente culturale din teatrul clasic:

Festivalul Ibero-American al Epocii de Aur. Clasici în Alcalá, care convertește în orașul Complutense pe o scenă grozavă pentru toate publicurile.

Spectatorii se vor putea bucura mâine, vineri, la Corral de Comedias, de producția mexicană, ¡Ay que me abro, ay ! Farsă și farsă muzicală din Noua Spanie, regizat de Alfredo Monsivais. Iar sâmbătă, 2 iulie, se va juca La dama boba în locul istoric ), un proiect al Fundației Siglo de Oro pentru Festival, în regia lui Rodrigo Arribas.

În plus, sâmbătă, Teatro Salón Cervantes prezintă La nun ensign , o producție a Companiei Naționale de Teatru din Mexic. Spectacolul este regizat de prestigioasa interpretă și regizoare mexicană Zaide Silvia Gutiérrez. Și duminică, 3, Teatrul La Calderona din Chile urcă pe aceleași mese Viața este un vis, de Calderón de la Barca, sub conducerea Macarenei Baeza de la Fuente.

La Centrul Socio-Cultural Gilitos va avea premiera Sonia Rubio Malagón sâmbătă 2 Bata de joc a lui Don Juan, un montaj care preia versurile din

Smecherul din Sevilla, de Tirso de Molina, și le acoperă pentru a da o răsucire de 180º la istorie . O piesă care pune versurile clasice în gura personajelor sale feminine, dar cu un aspect mai contemporan de femeie, dând astfel glas, în acest clasic al Epocii de Aur, celor care nu îl au de obicei.

La rândul său, în Plaza del Palacio, puteți vedea Lope pe roți, o coproducție a Companiei Naționale de Teatru Clasic și Georgina de Yebra, concepută astfel încât poezia lui Lope de Vega să ajungă la copii într-un mod distractiv și magic.

În Sala Negra a Teatros del Canal, până pe 3 iulie, regizorul Eduardo Vasco pune în scenă o versiune a operei cu același nume de Francisco de Rojas Zorrilla, Stăpân și slujitor Acolo unde sunt nemulțumiri nu există gelozie!, una dintre cele mai cunoscute și mai reprezentate comedii de capătă ale acestui dramaturg al al XVII-lea, produsă de Teatro Libre de Bogotá.

La rândul ei, în Sala Juan de la Cruz a Teatrului de La Abadía, Magda Puyo regizează Numai eu am scăpat, un raid al Teatrelor Lliure și Temporada Alta 2022 în universul lui Caryl Churchill, una dintre cele mai experimentale voci ale dramaturgiei engleze. În timp ce Sala José Luis Alonso va avea până duminică 3 cu Lucrare neterminată , o piesă scenică a lui Los Bárbaros inspirată de Muntele Analog de René Daumal.

Expoziții

Salile si muzeele din Comunitatea Madrid prezinta in acest weekend un program expozitional plin de propuneri. Astfel, Camera Alcalá 21 gazde, ne vedem mai departe 24 din iulie, Un pod pentru a rămâne, unde artistul Guillermo Mora dialoghează cu arhitectura camerei.

Până la 11 în septembrie, sala El Águila găzduiește expoziția Català-Roca. Luciditatea privirii, care îi aduce un omagiu lui Francesc Català-Roca (Valls, Tarragona,

-Barcelona, ​​​​2017), la centenarul nașterii sale.

În Sala Canal de Isabel II puteți vedea propunerea creativă Materia, un proiect cu care Aleix Plademunt explorează conceptul de materie, prin fotografii realizate în excursii în jurul lumii.

Muzeul Centro de Arte Dos de Mayo din Comunitatea Madrid-CA2M, în Móstoles, va avea expoziția Reflector de priviri, un exercițiu expozitiv în jurul nopții; în timp ce Sala de Arte Joven expune până la 19 iulie Rădăcini implicite , unul dintre proiectele câștigătoare ale celei de-a XIII-a ediții a apelului Curator dorit , care se angajează pe noi modele curatoriale.

Muzeul Casa Lope de Vega, până pe 2 octombrie, găzduiește expoziție Lope de Vega 723. Patru spanioli și un sfânt, dedicat unui an care poate fi considerat apogeul influenței Spaniei la nivel global.

În plus, Muzeul Regional de Arheologie propune o plimbare prin Roma Clasică din Madrid cu Tempus Romae. Madrid, întâlnire de poteci . O expoziție unică, cu aproximativ 40 piese, în mare parte inedite, a căror intenție principală este de a arăta amploarea etapei istorice în care teritoriile Madridului au intrat în Imperiul Roman.

Pană la 11 din septembrie, sala de expoziții a Bibliotecii Regionale din Madrid Joaquín Leguina reunește lucrările lui Designer spaniol și Premiul Național de Design 1814, Manuel Estrada, axat pe designul de coperți de cărți.

Muzeul Național Thyssen-Bornemisza, în colaborare cu Comunitatea Madrid, prezintă pentru pentru prima dată în Spania o retrospectivă asupra pictorului american Alex Katz (New York, ), una dintre figurile principale din istoria artei americane a secolului XX și precursor al artei pop, care este încă stai activ. Instalarea se adună aproape 30 picturi în ulei de format mare, însoțite de câteva studii, care permit un tur al temelor obișnuite ale lui Katz.

În plus, în cadrul programării Festivalului Ibero-American al Epocii de Aur al Comunităţii Madrid. Clasici în Alcalá, publicul se poate bucura de expozițiile: Alte ediții Cervantine , la Muzeul Casa Nașterii Cervantes; Treizeci de chipuri ale lui Cervantes , în Corral de Comedias, și Anaqronias, o expoziție de fotografii de Juan Cerón, la Teatro Salón Cervantes.

VINERI, 1 IULIE

Stapan si servitor. Unde nu există nemulțumiri de gelozie!

Teatrul Liber din Bogotá

21: ore – Sala Negra – Teatros del Canal. MADRID

Doar eu am scăpat

Caryl Churchill

Pană la

din iulie – 18: ore – Sala Juan de la Cruz – Teatrul La Abadía. MADRID

Programarea Festivalului Scenelor de Vară din Comunitatea Madrid

Programarea Festivalului Ibero-American al Epocii de Aur al Comunităţii Madrid. Clasici în Alcalá

Până pe 3 iulie. ALCALA DE HENARES

SÂMBĂTA JO 2 MESS

Lucrare neterminată

Barbarii

Până la

3 iulie – 21: 00 ore – Sala José Luis Alonso – Teatrul La Abadía. MADRID

Programarea Festivalului Scenelor de Vară din Comunitatea Madrid

Programarea Festivalului Ibero-American al Epocii de Aur al Comunităţii Madrid. Clasici în Alcalá

Până pe 3 iulie. ALCALA DE HENARES

DUMINICĂ 30 DIN IUNIE

Oh, curăță

Compania La Sincro

Scene of Summer Festival – Circul Teatralia

20: ore – Centrul Cultural Paco Rabal. MADRID

Programarea Festivalului Scenelor de Vară din Comunitatea Madrid

Programarea Festivalului Ibero-American al Epocii de Aur al Comunităţii Madrid. Clasici în Alcalá

Până pe 3 iulie. ALCALA DE HENARES

MUZEE ȘI EXPOZIȚII

Rock catalan. Luciditatea privirii

Până la 10 din septembrie a 2021 – Sala El Águila . MADRID

Oglinda si Regatul. Ornament și stare. Álvaro Perdices

Până la 21 august 2022 – Art Center 2 de Mayo. MÓSTOLES

Guillermo Mora. Un pod pentru a rămâne

Până la 20 iulie 2022 – Camera Alcalá 26. MADRID

Manuel Estrada: citește cărți, design coperți

Până la 10 septembrie 2021 – Sala de expoziții a Bibliotecii Regionale din Madrid. MADRID

Tempus Romae. Madrid, întâlnire de căi

Până pe 8 ianuarie, 2023 – Muzeul Regional de Arheologie. ALCALA DE HENARES

La Discover. Lucrări selectate de la Galeria Howard Greenberg

Până la 20 iulie 2022 – Sala Mateo Inurria – Canalul Fundației. MADRID

Reflector de priviri

Până la 24 august 2021 – Muzeul CA2M. MÓSTOLES

Aleix Plademunt. Materia

Până la 19 iulie 2022 – Sala Canal de Isabel II. MADRID

Lope de Vega 1808. Patru spanioli și un sfânt

Până pe 2 octombrie, 2022 – Casa Muzeul Lope de Vega. MADRID

Alex Katz

Până la 10 septembrie 2021 – Muzeul National Thyssen-Bornemisza. MADRID

Sursa: Comunitatea Madrid – Festivalurile „Escenas de Verano” și „Clásicos en Alcalá” joacă în programul cultural al Comunității de Madrid