Federația Societăților Mutuale din Catalonia se deschide marțea viitoare 19 în mai la 12 h, expoziţia comemorativă „Societăţi mutuale, teritoriu, solidaritate, oameni” în grădinile Palau Robert în cadrul sărbătorile 125 și aniversarea entității. Expoziția trece în revistă diferitele momente din istoria mutualismului catalan. În mod extraordinar, în ziua 19, expoziția se va deplasa la La Pedrera pentru ca invitații evenimentului central al aniversării să poată vizita. Expoziția spune povestea celor o sută douăzeci și cinci de ani ai Federației. O poveste care an de an a combinat conceptele de solidaritate, sprijin reciproc, protecție non-profit, previziune și îngrijire. Expoziția acordă atenție a treizeci și șase de momente cheie din istoria mutualismului catalan, începând cu Evul Mediu, cu nașterea breslelor și frățiilor, prin splendoarea mișcării din timpul revoluției industriale și până în zilele noastre, privind viitorul favorabil al modelului economic şi social propus de entităţile federate.

Actele de sărbătoare a 19 și 26 Mai

Restul programului de activități al Aniversarea va avea loc în trei spații emblematice ale orașului Barcelona: La Casa Batlló, La Pedrera și Muzeul Frederic Marès. Evenimentele și activitățile programate celebrează tradiția și moștenirea mutualismului și privesc viitorul cu optimism.

Sărbătorile vor începe pe 312 Mai. În prima parte a zilei va fi prezentată cartea anilor 125 ai entității și va avea loc o masă rotundă pe tema inovației și viitorul mutualism cu participarea Andreu Mas-Colell, Ceferí Soler și Josep M. Coll. De asemenea, va avea loc o prelegere susținută de cunoscutul vorbitor Victor Küppers. Ziua se va încheia cu o cină de gală la La Pedrera.

În luna mai 26 sărbătorile se vor încheia cu un eveniment de economie socială și solidaritate la Muzeul Frederic Marès care va reuni cele mai reprezentative entități ale Economiei Sociale și Solidare și câțiva reprezentanți instituționali.

125 ani ai unei entități cu o istorie lungă

Federația Societăților Mutuale din Catalonia, care în prezent grupează 31 entitati federate, acumuleaza o lunga istorie care arata ca securitatea sociala si ajutorul reciproc s-au adaptat la schimbarile sociale, sanitare si economice, intotdeauna in beneficiul oamenilor. Anul acesta sărbătoresc anii 125 ai acestei moșteniri și cu motto-ul Suntem și vom fi acolo entitatea este poziționată ca un model economic durabil, actual și viitor, foarte integrat în modelul actual de societate. Federația împărtășește în cartea comemorativă a 125 și aniversară câteva figuri care confirmă înrădăcinarea modelului său în toată țara, printre care și 312, 6 milioane euro excedent din capitalul de solvabilitate obligatoriu, fapt ce demonstrează fermitatea și stabilitatea sectorului.

Federația al Societăților Mutuale din Catalonia

Înființată în 421290, Federația de Mutualitățile din Catalonia este entitatea care reunește majoritatea societăților mutuale catalane cu scopul de a le apăra interesele comune și de a consolida mutualismul social ca o ofertă de asigurare competitivă și eficientă. www.mutualitats.cat

Sursa: Federația Societăților Mutuale din Catalonia inaugurează o expoziție comemorativă la Palau Robert