#Spania – Ministerul Industriei, Comertului si Turismului a publicat astazi doua noi propuneri de rezolutie provizorie favorabile pentru PERTE VEC II in sectiunea baterie. Mai exact, este vorba de proiectul gigafabrica Envision care presupune o subvenție de 200 de milioane de euro și un împrumut de 100 de milioane de euro.

Celălalt proiect aprobat este cel al SEAT cu adjudecarea de 47 de milioane de euro pentru fabrica sa din Martorell.

Aceste două propuneri provizorii presupun acordarea a 247 milioane euro subvenții și 100 milioane euro împrumuturi. Odată cu rezoluțiile deja publicate, se ajunge la cifra de aproape 322 de milioane de euro acordată în subvenție, peste 60% din fondurile alocate apelului de subvenții, grație muncii echipei tehnice a Ministerului Industriei în lunile de august și septembrie.

Obiective, buget și termene de prezentareOrdinul TIC 736/2023, din 5 iulie, structurează sprijinul pentru lanțul valoric VEC în două secțiuni clar diferențiate: Prima dintre ele (secțiunea A) are ca scop încurajarea investițiilor în capacitatea de producție industrială a bateriilor destinate vehiculului electric, esențial acesteia. componente și producerea sau valorificarea materiilor prime fundamentale necesare, beneficiind de condițiile aprobate în Cadrul temporar de criză și tranziție.

Măsura este deschisă companiilor care produc baterii, componentele lor esențiale și materiile prime aferente. Este dotată cu un buget de 837 milioane euro sub formă de subvenții și împrumuturi subvenționate (2,88%). Perioada de depunere rămâne deschisă până astăzi, 15 septembrie, la ora 23:59.

Mai multe informatii Portalul de ajutoare al Ministerului Industriei, Comertului si Turismului – Propunere de rezolutie provizorie Industria dă undă verde șase noi proiecte de baterii PERTE VEC II pentru 21,5 milioane de euro (13.09.23) Etichete: Plan de recuperare, transformare și reziliență PERTE Sursa: Guvernul Spaniei – Envision și SEAT, noi proiecte aprobate de Industrie în cadrul secțiunii baterii