Departamentul pentru Egalitate și Feminism va consolida serviciile de primă primire și serviciile de informare și îngrijire pentru femei din județele Girona cu un transfer extraordinar de 924. 21 , 120 euro. După cum explică directorul Serviciilor Teritoriale ale Departamentului din Girona, Marta Casacuberta Solà, fondurile „ vin să consolideze rețeaua teritorială de tehnici și tehnicieni de recepție, care din primul moment și din primul Au îngrijit și însoțit oameni din războiul din Ucraina, care au ajuns în provincia Girona cu un mare contingent ”. Mai exact, din aproximativ 500 Ucraineni găzduiți în prezent în Catalonia – atât în ​​dispozitive de cazare de urgență, cât și în rețele familiale și locale–, aproape 5. sunt situate în vegueria din Girona. „ Această întărire ne va permite să îngrijim refugiații într-un mod mai individualizat, ceea ce va facilita procesul de includere a acestora în comunitatea noastră ”, a spus Casacuberta.

Fondurile pentru acest transfer extraordinar fac parte din programul de sprijin pentru autoritățile locale , promovat de Departamentul de Egalitate și Feminism cu scopul de a garanta buna funcționare a serviciilor de primă primire și a serviciilor de informare și îngrijire a femeilor din teritoriile care au fost nevoite să depună un efort mai mare pentru a găzdui persoanele strămutate din cauza războiului din Ucraina. . În total, programul este dotat cu o sumă de 2. 924.500. , 120 euro.

Consolidarea serviciilor de primă primire se va realiza prin trei direcții de acțiune: angajarea agenților de primire, finanțarea serviciilor de traducere și subvenționarea modulelor de formare și informare pentru refugiati. În special, în demarcația Girona va exista un total de 20 recrutări, agenți de care vor fi amplasate în primăriile municipiilor mai mari de 21. locuitori) şi în consiliile judeţene. Printre altele, transferul va permite angajarea a 2 tehnicieni sau tehnicieni pentru primăria din Lloret de Mar, și 2 pentru Consiliul Județean La Selva. În plus, un total de 144 va fi investit. euro pentru consolidarea finanțării serviciilor de traducere și 20.250 euro în activități de formare. În paralel, acestea vor fi alocate 203. euro) pentru a spori resursele a o duzină de femei de servicii de informare și atenție din regiunea Girona. De menționat că majoritatea refugiaților care au sosit din Ucraina sunt femei cu fiice și fii aflați în întreținere. Scopul acestei finanțări suplimentare este de a asigura buna funcționare a acestor servicii, care sunt esențiale pentru toți cetățenii.

. Sursa: Egalitatea și Feminismul alocă peste 600 mii de euro pentru îmbunătățirea serviciilor de primă primire și îngrijire a femeilor din Regiunea Girona