#Madrid –

Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a primit astăzi Raportul de activitate 2022 al Curții Superioare de Justiție din Madrid (TSJM) de la președintele acesteia, Celso Rodríguez. Documentul precizează că în 2022 au fost înregistrate în total 982.526 de cauze – cu 5,9% mai multe decât anul precedent – și că Tribunalul din Madrid a soluționat 949.857, ceea ce reprezintă o creștere de 3,3% față de 2021.

De asemenea, confirmă că este nevoie urgentă de o programare susținută, cel puțin pe termen mediu, pentru a crește numărul de judecători în Spania. Ca răspuns la această solicitare, guvernul regional a trimis săptămâna trecută o scrisoare ministrului Justiției în exercițiu, Pilar Llop, în care solicită un număr mai mare de funcționari publici să acopere atât numărul de posturi vacante, cât și rata de înlocuire a celor care se pensionează. . Această cerere se extinde și asupra judecătorilor, procurorilor și avocaților din regiune. La întâlnirea, desfășurată la Real Casa de Correos, sediul Executivului regional, a fost prezent și ministrul Președinției, Justiției și Administrației Locale, Miguel Ángel García Martín.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso primește Raportul de activități 2022 de la Curtea Superioară de Justiție din Madrid