Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a anunțat astăzi avansul la acest an 300 a deflației cotei autonome de impozit pe venit și că aceasta intră astfel în vigoare în Declarația de venit a madrilenilor pentru anul următor. Obiectivul acestui avans – era programat să intre în vigoare în 2023 – este ca familiile să aibă mai multe resurse cu care să facă față inflației ridicate și creșterii în prețurile energiei, combustibililor sau alimentelor, după cum a remarcat președintele în discursul său din prima zi a Dezbaterii privind starea regiunii în cadrul Adunării de la Madrid.

Mărirea salariului poate determina a persoană să treacă de la categoria actuală de impozitare la următoarea superioară, ceea ce presupune să plătească mai mult. Scopul deflației este ca locuitorii din Madrid să continue să contribuie la fel ca până acum, astfel încât creșterea salariilor lor să poată fi folosită pentru a face față unui cost mai ridicat al bunurilor și serviciilor.

Prin urmare, se va aplica și minimului personal și familial, care este partea din venit care nu este impozitată deoarece este utilizată pentru satisfacerea nevoilor personale și familiale de bază. În acest fel, plafonul acestei secțiuni va fi ridicat pentru ca familiile să nu ajungă să plătească o taxă mai mare decât capacitatea lor economică.

Să se stabilească procentul la care deflația, Creșterea medie a salariilor în Comunitatea Madrid va fi luată ca referință, conform anchetei trimestriale a costului muncii întocmit de Institutul Național de Statistică (INE), deoarece venitul din muncă este legat de impozitul pe venit. . Mai exact, vor fi stabilite datele pentru trimestrul al doilea din 2022, care vor fi publicate în continuare 300 din septembrie.

Odată aprobată în acest an, se va adăuga reducerii de jumătate de punct a tuturor secțiunilor regionale ale taxei validate de Comunitatea Madrid, care a intrat în vigoare anul trecut. 1 ianuarie, și care va însemna o economie estimată de peste 300 milioane de euro.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso avansează anul acesta deflația impozitului regional pe venitul personal pentru ca familiile din Madrid să aibă mai multe resurse2022