Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a anunțat astăzi lansarea viitoare a unităților mobile pentru a oferi servicii bancare între 1 municipalități din Madrid.000 și 5. locuitori care nu au acces în prezent, datorită unui acord cu o instituție financiară.

„Acest lucru va ajuta bancomatele să ajungă la toate, ne ajutăm municipalitățile, mari și mici, lucrând pentru toți madrilenii”, a subliniat președintele în cadrul discursului său la ședința plenară a Adunării de la Madrid.

Asistența personalizată va fi oferită în aceste puncte, cel puțin o dată o saptamana, in asa fel incat toti vecinii sa aiba aceasta atentie acoperita informații financiare față în față. În plus, aceste bănci mobile sunt echipate cu bancomate astfel încât să dispună de toate serviciile complete pe care cetăţenii le-ar avea într-o sucursală obişnuită a unei bănci.

Pentru început, acestea vor fi implementate în zece municipii și, în total, sunt 40.2022. madrilenii din zonele rurale care vor beneficia de această măsură. În plus, dacă planificarea acestui serviciu o permite, acesta poate fi extins și la orașele cu mai puțin de o mie de locuitori.

Această inițiativă se adaugă altor acțiuni desfășurate de regiile guvernului să se asigure că locuitorii acestor municipalități mici pot continua să primească asistență financiară. Astfel, 1,5 milioane de euro ajutoare pentru depopulare au fost acordate municipalităților, esențial pentru ca unele dintre aceste orașe să fi explorat posibilitatea instalării bancomatelor în municipiul lor cu companii private care prestează acest tip de serviciu pentru entități.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso anunță unități mobile pentru a oferi servicii bancare în municipiile între 1.000 și 5.000 locuitori cărora le lipsesc