Din 2011 durata concediului maternal în Romania va fi de un an, iar valoarea indemnizaţiei rămâne ca în prezent – plafonul minimal de 600 de lei, cel maximal de 3.400 de lei. Se va acorda insa o primă de 500 de lei pentru părinţii care se vor întoarce mai devreme de 24 de luni la muncă, a anuntat premierul Emil Boc, care a precizat ca „pentru cei care au indemnizaţia de creştere în derulare durata indemnizaţiei rămâne de doi ani şi valoarea indemnizaţiei rămâne aceeaşi – minimum 600, maximum 3.400 de lei”.

Boc a declarat că pentru cei care vor intra sub incidenţa indemnizaţiei de creştere a copilului începând cu 2011 durata indemnizaţiei va fi de un an, valoarea ei la fel ca şi acum, minimum 600 şi maximum 3.400 de lei, plus o primă de reîntoarcere la muncă de 500 de lei.

Premierul Boc a adăugat că până în 2011 trebuie adoptată în Parlament legislaţia cu privire la bone, să fie transformate, acolo unde este posibil, unele spitale în creşe şi trebuie să fie perfecţionată legislaţia care vizează tichetele de creşă, informeaza agerpres.