– Președintele Generalitati a dat asigurări că fondurile Next Generation vor contribui la mobilizarea a maximum 21 .13 milioane de euro și crearea 190. 000 locuri de munca in urmatorii 5 ani

– anunta angajarea

tehnicieni și crearea unei Platforme de informații inteligente pentru a ajuta companiile să capteze și să gestioneze fonduri

– Va propune Guvernului Spaniei ca comunitățile autonome să gestioneze 75% din cel de-al doilea bloc al Mecanismului de Recuperare, să poată crea PERTE autonomă și să participe mai activ la cele de stat

– Vicent Soler subliniază că fondurile europene sunt o oportunitate de a accelera transformarea modelului economic și digitizarea și de a îmbunătăți rezistența companiilor împotriva noilor șocuri

València.

Președintele Generalității, Ximo Puig a subliniat că în Comunitatea Valenciană 75 au apărut până acum inițiative, dintre care 75% sunt conduși de inițiativa privată, pe care aspiră să o capteze 13.000 milioane de euro din fonduri europene.

Asta a fost declarat în timpul participării sale la deschiderea întâlnirii „Impactul fondurilor următoarei generații ale UE în Comunitatea Valenciană”, organizată de APD și Deloitte, în care va intervine ministrul Finanțelor și Modelului Economic, Vicent Soler.

În timpul actului, președintele a indicat că fondurile Next Generation vor permite reindustrializarea Comunității Valenciane și a asigurat că vor contribui la mobilizarea a maximum . . milioane de euro și crearea 190. locuri de munca in urmatorii 5 ani.

La fel, a apreciat pregătirea țesăturii de afaceri din Valencia pentru a concura în fiecare PERTE cu proiecte solide, precum sectorul agroalimentar sau sectorul de stocare a energiei condus de Power Electronics.

Angajarea de 353 tehnicieni pentru a ajuta IMM-urile

Pentru a facilita distribuirea fondurilor pe întreg teritoriul și companiile, președintele a anunțat publicarea unui apel de angajare 190 tehnicieni care vor ajuta IMM-urile să strângă și să gestioneze fonduri. Acești tehnicieni vor fi prezenți în municipiile din toate grupele de populație timp de 18 luni.

În paralel, sa indicat că Consell va lansa o platformă de informare inteligentă care va ajuta companiile să găsească cele mai potrivite apeluri pentru caracteristicile lor.

Posibilitate mai mare în conducerea PERTE

În timpul intervenției sale, șeful Consellului a dat asigurări că este necesar să „se acorde mai multă greutate” teritoriilor pentru a „federa o redresare pe mai multe niveluri”. În acest sens, a avansat că va solicita Guvernului Spaniei ca comunitățile autonome să gestioneze 75% din cel de-al doilea bloc al Mecanismului de Recuperare, care începe în 2024, comparativ cu 21% gestionat în prezent.

În mod similar, el a explicat că va propune crearea de PERTE regionale pentru a sprijini sectoarele strategice ale unei comunități, cum ar fi producătorul de plăci din Comunitatea Valenciană, și va cere o participare regională mai mare la proiectare. a statului PERTE atunci când sectorul este legat de teritoriul său, „pentru a profita de cunoaștere și proximitate”, a indicat.?

Restructurarea procedurilor și digitizarea administrației

Președintele a de asemenea a subliniat angajamentul Consiliului de a simplifica procedurile și, astfel, de a facilita sosirea de fonduri, prin aprobarea unui decret care reduce procedurile și termenele, precum și prin alocarea unui miliard digitalizării administrației din Valencia pentru a-și îmbunătăți eficiența.

În același mod, el a apreciat activitatea Oficiului de Recuperare din Valencia, pe care l-a descris drept „un instrument cheie pentru coordonarea și structurarea proiectelor transformatoare”. Acest birou stimulează crearea de consorții de afaceri, caută sinergii între actorii ecosistemului tehnologic și de afaceri și se alătură IMM-urilor în proiecte de tractor, cum ar fi Strategia Valencian Green Hydrogen sau Valencian Battery Alliance.

Reactivarea și statul bunăstării

Ximo Puig a evidențiat efortul care este fiind realizată de Generalitat pentru a atenua efectele crizei energetice și ale inflației asupra familiilor, independenților și companiilor din Valencia și pentru a reactiva redresarea care fusese deja consolidată.

În acest sens, s-a referit la Planul Reactiv, care are fonduri europene, și include 50 măsuri printre care se numără reducerea tarifelor și prețurilor publice, linii specifice de ajutor pentru companii și pentru cei mai afectați independenți.

În plus, a indicat că fondurile europene vor permite Generalitati să întreprindă o „a doua tranziție a statului bunăstării din Valencia” pentru a consolida modelul de bunăstare cu educație, sănătate, sănătate, infrastructuri judiciare și locuințe publice și a adăugat că injectarea de bani publici pentru a stimula economia permite „să genereze mai multe locuri de muncă, prin companii mai solide, să consolideze contractul de asistență socială și să protejeze democrația”.

Recuperarea ca strategie competitivă

La rândul său, ministrul Finanțe și Model Economic, Vicent Soler, va încheia ziua cu o discuție-colocviu în care va revendica „oportunitatea de a profita de redresare și de fondurile europene pentru a accelera transformarea modelului economic, a moderniza economia noastră la noul digital. și societatea de informații și îmbunătățirea rezistenței companiilor noastre în fața noilor șocuri”.

Astfel, ministrul va apăra fondurile Next Generation ca „un punct de plecare solvabil care, după invazia rusă a Ucrainei și creșterea costurilor rezultată, sunt și mai necesare pentru a avansa în autonomia energetică a companiilor noastre”. Potrivit Soler, „vor permite economiei din Valencia să investească în tranziția ecologică și digitală și, mai presus de toate, să avanseze în termeni de competitivitate, durabilitate și reziliență”.

În mod similar, ministrul Trezoreriei va sublinia rolul Comunității Valenciane „ca pol de stabilitate și de atragere a investițiilor, deoarece oferă stabilitatea instituțională ca pârghie”, cu exemplul alegerea grupului Volkswagen de Parc Sagunt pentru a-și localiza fabrica de baterii. Aceasta va însemna 7. milioane de euro într-o investiție globală istorică susținută de colaborare public-privată prin PERTE a vehiculului electric, care constituie un exemplu de contribuție a fondurilor europene la creșterea economiei din Valencia și „este modelul valencian în care lucrăm pentru a ne transforma economia”.