– Președintele subliniază că noul Consell „s-a născut cu misiunea de a relansa Comunitatea Valenciană și de a orienta acțiunile guvernamentale către transformările care vor marca acest deceniu”

– Miniștrii care și-au preluat mandatul luni au în față „dubla aspirație” de a „promova o viață mai bună” și de a atrage mai multe companii, mai mult turism de calitate și mai mult talent

– Șeful Consellului își stabilește ca obiective crearea de locuri de muncă, consolidarea bunăstării și sustenabilitatea echitabilă, întotdeauna cu „privirea în oglinda societății din Valencia”

València.

Președintele Generalității, Ximo Puig, a afirmat că „azi începe un nou timp” și Consiliul se schimbă cu el pentru a „aprofunda în cele trei mari axe ale Vía Valenciana”. care sunt, după cum a amintit el, stabilitate, acord și soluții, și va face acest lucru cu „obligația colectivă” de a lucra pentru „progresul în siguranță” al Comunitatea Valenciană.

Asta a fost indicat în timpul discursului său la ceremonia de depunere a jurământului a noilor miniștri ai Guvernului Valencia, care a avut loc la Palau de la Generalitat, cu prezența, printre alte autorități , a ministrului Științei și Inovării, Diana Morant.

Președintele a insistat că noul Consell „s-a născut cu misiunea de a relansa Comunitatea Valenciană și de a ghida acțiunea guvernamentală către transformările care vor marca acest deceniu” și are în fața lui „ dublă aspirație” de a „promova o viață mai bună în Comunitatea Valenciană” și de a „atrage mai multe companii, mai mult turism de calitate și mai mult talent”.

Acesta este un Consell cu un profil „solvent” și „experimentat”, care se va concentra pe crearea de locuri de muncă, consolidarea bunăstării și durabilitatea echitabilă și va avea „sediul în oglindă: societatea valenciană”, a punctat el.

În act, ministrul Finanțelor și Modelului Economic, Arcadi Spania; ministrul Educației, Culturii și Sportului, Raquel Tamarit; ministrul Sănătății Universale și Sănătății Publice, Miguel Mínguez; ministrul regional pentru politică teritorială, lucrări publice și mobilitate, Rebeca Torro, și ministrul regional pentru inovare, universități, știință și societate digitală, Josefina Bueno.

O zi „simbolică”

Persoana responsabilă de Consell a subliniat că această zi este o zi „simbolică” din două motive. Prima dintre ele este că, pentru prima dată în istorie, Guvernul Valencian are mai multe femei decât bărbați. „Au trebuit să treacă opt secole, de la nașterea Regatului antic, pentru a realiza acest act de dreptate”, a spus Puig, care s-a referit la prezența unei singure femei printre 102 persoane care apar reflectate în picturile murale ale Sala de Corts del Palau.

„Secolul XXI are două utopii posibile și necesare: una este egalitatea reală între bărbați și femei, iar cealaltă este respectul pentru planetă”, a spus președintele, care a adăugat că al doilea fapt simbolic este că în această zi se formează un Consell cu „directia clară” de a proteja planeta, o provocare care „nu este o taxă”, ci o „obligație etică” și, în plus, o „ocazie” de a „întoarce tranziție durabilă către mai multe locuri de muncă”.

„Marele motor al acestui Consell va fi acela de a profita de schimbarea energetică pentru a crea mai multe locuri de muncă, mai multă bogăție și mai multă bunăstare”, a indicat Puig, care a afirmat că „există Nu va exista nici un progres fără o planetă respectată, dar nu va exista nici un progres pe o planetă fără muncă și justiție socială”.

Președintele a indicat că cele cinci persoane care conduc schimbările în Consell „personifică virtuțile necesare pentru acest an decisiv”.

În acest sens, el s-a referit la „viziunea de ansamblu” a Arcadi Spania, a cărei viziune largă este „esențială” pentru a pune Ministerul Finanțelor și Modelului Productiv „în slujba transformarea economică și utilizarea fiecărui euro din fonduri europene”.

„De data aceasta necesită o conducere puternică de negociere și, în același timp, dialog, pentru a apăra ceea ce este corect pentru valenciani și pe care îl vom cere mereu”, a spus el.

La fel, el a făcut aluzie și la relevanța „pedagogiei unui profesor ca Raquel Tamarit în fruntea Ministerului Educației, Culturii și Sportului”, deoarece „o școală este o țară la scară și necesită o viziune deschisă și incluzivă” pentru a „face coexista toate diversitățile și pentru a întări tot ceea ce ne unește”.

Noul consilier „are acea viziune și va fi esențial pentru provocările educaționale, culturale și sportive care ne așteaptă”, a precizat președintele, care a evidențiat, printre acestea, și cea a promovării noua FP valenciană, care deja depășește 000.000 studenți.

Modernizarea sănătății publice

În al treilea rând, se referă la Miguel Tripla fațetă a lui Mínguez de medic, cercetător și profesor, care își asumă Ministerul Sănătății Universale și Sănătății Publice cu contribuția unei viziuni globale asupra nevoilor post-pandemiei și a cărei alegere în funcție urmărește să fie și o recunoaștere a ” munca enormă” a personalului sanitar în timpul crizei COVID 19. „Este timpul să facem un salt de modernizare în sănătatea publică din Valencia și numai din cunoștințe profesionale și empatie cu sectorul

este posibil”, a spus el.

La fel, el s-a referit la „determinarea” unui avocat precum Rebeca Torro la conducerea Ministerului Politicii Teritoriale, Lucrărilor Publice și Mobilității. În acest sens, el a subliniat că „capacitatea sa de anticipare și management au fost decisive în această legislatură”, în cele mai grave momente ale pandemiei pentru a localiza materiale medicale și în realizarea unui proiect istoric precum gigafabrica Volkswagen.

„Acum, acea viziune de reindustrializare și durabilă trebuie să pătrundă în Minister, accelerarea energiilor regenerabile ca prioritate de top, promovarea mobilității durabile și activarea lucrărilor publice pentru a stimula economia”, a remarcat el.

În plus, ea a subliniat viziunea umanistă a profesorului Josefina Bueno, care va fi responsabilă de inovare, universități, știință și societate digitală și a declarat că idealurile ei vor servi la alinierea cu provocările de a obține „mai multă inovație care crește oportunitățile pentru companii, mai multă știință care ne plasează în fruntea dezvoltării și mai multă Universitate pentru a crea o societate critică, democratică și avansată”.

Angajamentele îndeplinite

Președintele a subliniat, pe de altă parte, munca miniștrilor și miniștrilor care trec. În acest sens, el a subliniat că „țara valencianilor îi datorează foarte mult lui Vicent Soler”, și „va rămâne în istorie”, pentru că a prioritizat nevoile cetățenilor mai presus de orice, așa cum a promis la preluarea mandatului.

De Vicent Marzà, a evidențiat, de asemenea, îndeplinirea angajamentului de a „a avansa într-o țară cultă, corectă, care să reducă inegalitățile și să ofere prestigiu valencianului”, precum și „curajul” și capacitatea sa de a realiza o transformare consensuală a Educației ca „consilier al tuturor”.

Despre Ana Barceló, aceasta a indicat că „când a promis postul, și-a pus, ca prioritate, recuperarea pentru sănătatea publică a tot ceea ce fusese privatizat, și a făcut-o cu dialog și determinare” și a adăugat că va fi amintită „pentru că este chipul senin al managementului pandemiei, managerul celui mai dificil moment și coordonatorul unei vaccinări model”.

În plus, de Carolina Pascual a subliniat că și-a asumat funcția cu ambiția de a face din Alicante capitala inovației și a reușit să o transforme în „clusterul inovator al noii Comunități Valenciane”. „ .