Ximo Puig revendică rolul științei în depășirea barierelor și oferind „speranță pentru un viitor mai bun”

22/04/22

Ximo Puig reivindica el papel de la ciencia para superar barreras y ofr...

Ximo Puig reivindica el papel de la ciencia para superar barreras y ofr...

– Președintele a participat la transferul la Museu de les Ciències de València a obiectelor aparținând astronautului și inginerului aeronautic Pedro Duque

– Șeful Generalitati subliniază importanța muncii informative pentru a trezi o vocație științifică la cei mai tineri

València.

Președintele Generalității, Ximo Puig, a revendicat rolul științei de a depăși barierele „intelectuale”. și închiderea ideologică” și oferă, în schimb, „speranța unui viitor mai bun”.

Asta a fost exprimat în timpul discursului său în actul de transfer la Museu de les Ciències de València a obiectelor aparținând astronautului și inginerului aeronautic Pedro Duque, a cărui carieră a evidențiat-o drept „ gigant” și „generozitatea lui”.

Președintele a subliniat că „cel mai important lucru despre știință este capacitatea sa de a trece granițele” și a subliniat importanța activității informative desfășurate de Museu de les Ciències pentru trezesc vocaţia ştiinţifică la cei mai tineri.

Acest muzeu, a subliniat el, „se dorește să fie un loc de revendicare a valorilor iluminismului legate de știință și rațiune și împotriva fanatismului și a credințelor false”, a indicat el Puig. , care a evidențiat, de asemenea, rolul de lider al sectorului aerospațial în realizarea unor progrese mari pentru cercetare. „Fără știință nu există viitor și o parte importantă a științei se află în spațiu”, a spus el.

Costumul și scaunul de astronaut al lui Pedro Duque

Președintele, însoțit de Pedro Duque, a vizitat expoziția care găzduiește materialul donat de astronaut, care se află la etajul trei al Museu de les Ciències și care vă permite pentru a aprecia din prima mână cum este un costum spațial, tipul de scaune folosite de astronauți în misiunile lor și poziția pe care trebuie să o ia în aceste călătorii. Mai exact, expoziția prezintă asamblarea scaunului și costumului de astronaut al lui Pedro Duque.

În plus, au vizitat și spectacolul „Misiunea Cervantes: dus-întors la stația spațială”, al cărui obiectiv principal este de a face publice și evidenția contribuția Spaniei la sectorul spațial.

Pedro Duque a fost primul astronaut spaniol care a călătorit în spațiu. Prima sa misiune spațială a fost efectuată pe naveta spațială Discovery, între octombrie și noiembrie 1998.Această misiune a durat nouă zile și pe parcursul ei a fost responsabil cu supravegherea modulului experimental al Agenției Spațiale Europene.

Elementele expoziției sunt costumul de astronaut, modelul „Sokol”, și husa de scaun al sondei rusești Soyuz TMA, aparținând călătoriei pe care Pedro Duque a făcut-o în octombrie 2022 și în care a efectuat munca de inginer de zbor și a vizitat Stația Spațială Internațională în timpul 10 zile pentru realizarea Misiunii Cervante da

La eveniment a participat și ministrul inovării, universităților, științei și societății digitale, Carolina Pascual.

Ximo Puig reivindica el papel de la ciencia para superar barreras y ofr...