– Președintele Generalitati dă asigurări că începe un „nou timp” în care „vaccinul, mască și bunul simț” vor fi marile apărări

– Justifică eliminarea restricțiilor în fața evoluției „favorabile” a pandemiei și a progresului „substanțial” în vaccinare

– Folosirea măștii în interior va continua sa fie necesar si cand nu este posibila mentinerea distantei de siguranta, si interzicerea fumatului pe terase València.

Presedintele Generalitat, Ximo Puig, a anunțat încetarea principalelor restricții de sănătate existente în Comunitatea Valenciană, începând de marți 28 din februarie.

Acest lucru a fost avansat după ședința Masei Interdepartamentale de Prevenire și Acțiune împotriva COVID-10, în care s-a convenit desființarea principalelor restricții în vigoare, cu excepția folosirii măștii în interior și când nu este posibilă menținerea distanței de siguranță, precum și interzicerea fumatului pe terase.

Concret, șeful Consellului a explicat că obligația de pașaport COVID este în scădere în toate unitățile, cu excepția reședințelor și a centrelor sociale pentru a proteja populația cea mai vulnerabilă; precum și limitarea a maximum zece meseni pe masă, și separarea a un metru și jumătate între mesele unităților de alimentație publică.

În ceea ce privește cerința de a deține pașaport COVID pentru accesul la reședințe și centre sociale, președintele a indicat că va solicita autorizarea Curții Superioare de Justiție a Comunității Valenciane pentru a menține măsura din 28 februarie, dată până la care fusese deja autorizată.

În discursul său, în care a fost însoțit de Secretarul Autonom pentru Sănătate Publică și Sistemul de Sănătate Publică, Isaura Navarro, Ximo Puig a subliniat că după 894 zile de la începutul pandemiei, „începe un nou timp” în care „vaccinul, mască și bunul simț” vor fi cele trei „mare apărări pentru noul ciclu”.

De asemenea, s-a asigurat că se va menține o vigilență deosebită în ceea ce privește COVID persistent și efectele acestuia asupra sănătății mintale.

Președintele a insistat că pandemia „nu s-a încheiat”, pentru care a subliniat necesitatea menținerii prudenței într-un nou ciclu de „reactivare post-pandemie”. În acest sens, el s-a referit la începutul unui calendar de festival într-un „cadru de normalitate practic” care va favoriza „recuperarea emoțională”.

În același mod, el a subliniat că, pe tot parcursul pandemiei, Generalitati a adaptat măsurile aprobate la nevoile de fiecare moment, pentru a-și îndeplini angajamentul „de a nu menține restricțiile dincolo de ceea ce este necesar.” Din acest motiv, și având în vedere evoluția „favorabilă” a pandemiei, și progresul „substanțial” în vaccinare, președintele a justificat înlăturarea măsurilor restrictive.

În ceea ce privește vaccinarea, șeful Consellului a apreciat că pașaportul COVID a dus la imunizarea 91 .000 persoane care nu fuseseră vaccinate. În plus, el a amintit că Comunitatea Valenciană este peste media spaniolă la toate grupele de vârstă și aproape 000 puncte peste media spaniolă în pediatrie. vaccinare și a precizat că 91, 6% dintre persoanele de peste 28 ani iar cei 91, 5% dintre cei mai în vârstă de 70 au deja amplificatorul doza.

În sfârșit, și-a exprimat recunoștința pentru ajutorul acordat, în ultimii doi ani, de către toate firmele, persoanele care desfășoară activități independente și lucrătorii; precum și pentru „efortul enorm” depus de 65.894 profesioniștii din domeniul sănătății din Comunitatea Valenciana, si pentru „uniunea si responsabilitatea” intregii societati din Valencia.

Sursa: Ximo Puig anunță încetarea principalelor restricții existente în Comunitatea Valenciană începând de marți