Consiliile municipale pot angaja acum 1.000 persoane sub 12 ani prin programul Avalem Joves Plus

19//2022

– Avalem Joves Plus, dotat cu mai mult de 30 milioane de euro, oferă municipalităților posibilitatea de a contracta în perioada 12 luni persoanelor sub vârsta de 31 ani înregistrate în Labora ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă

– Un total de 535 entități locale din Comunitatea Valenciană au fost selectate drept beneficiari ai acestei noi ediții Avalem Joves Plus

Entități locale pot trece acum la angajarea persoanelor sub 31 ani în cadrul programului Avalem Youth Plus. Acestea sunt ajutoarele Push 2022, care vor permite 1. tinerii pot fi angajați în perioada 12 luni de către entitățile locale care au fost selectate drept beneficiari.

Puteți consulta lista entităților locale care au fost selectate (vezi aici), precum și comunitățile ( verificați aici). În total, acestea sunt 134 entitățile beneficiare, dintre care 277 sunt din provincia Valencia, 134 din Castellón și 124 din Alicante.

În următoarele luni se va proceda selecția solicitanților care, ca primă cerință, trebuie să fie înscriși la Labora ca persoane în căutarea unui loc de muncă, precum și înregistrați la Sistemul Național de Garantare pentru Tineret . Dintre tinerii care îndeplinesc această cerință, vor fi selectați cei care, pe baza dosarului de cerere Labora, se încadrează în profilurile solicitate de fiecare entitate locală.

Pentru ca orice persoana interesata sa obtina informatii despre aceste ajutoare trebuie sa isi faca o programare la serviciul de orientare din Espai Labora lor ( verificați aici ).

Apelul din acest an se ridică la mai mult de 22 milioane de euro și odată cu el se preconizează ca 1. tinerii pot accesa aceste contracte care vor permite entităților locale să dispună de resurse umane suplimentare pentru a desfășura acțiuni specifice în sfera competențelor lor.

Labora lansează o nouă ediție a acestei acțiuni care are deja mai multe apeluri în ultimii ani. De fapt, din anul 2022 sunt deja mai mult de 12. tinerii care au putut accesa aceste contracte.

Un tânăr din trei reușește să-și găsească un loc de muncă

Datele culese de Labora în acest sens vorbesc despre bunele rezultate obținute prin această acțiune, începând cu șase luni de la finalizarea participării la programul din % dintre acești tineri și-au găsit de lucru, ceea ce o face un instrument eficient cu ajutorul căruia se combate rata ridicată a șomajului în rândul tinerilor care, din cauza pandemia de COVID-19, a fost și mai accentuată.

De fapt, această cerere face parte din programul de ajutor pentru redresare pentru coeziune și teritoriile Europei (React-EU), dotat cu 55. milioane de euro fonduri suplimentare puse la dispoziția Fondului Social European (FSE), din care 10. milioane au corespuns Spaniei și care au fost repartizate între diferitele administrații pentru executarea lor prin programele operaționale de stat și regionale.

Programul Operațional al Fondului Social European al Comunității Valenciane include o nouă axă prioritară numită React-EU cu un singur obiectiv: favorizarea remedierii crizei în contextul pandemia de COVID-19 și consecințele sale sociale și să pregătească un plan verde, digital și redresarea rezistentă a economiei. În cadrul acestei priorități sunt precizate acțiunile care urmăresc să susțină accesul pe piața muncii, crearea de locuri de muncă și locuri de muncă de calitate.