Comunitatea Madrid a lansat campania Metro pentru Târgul de Carte, cea mai mare sală de lectură din Madrid, cu care utilizatorii de metrou vor putea descărca gratuit pe mobil dispozitive primele pagini sau primul capitol din cele mai bine vândute zece cărți ale momentului.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii al Executivului regional, David Pérez, a prezentat astăzi inițiativa împreună cu președintele Asociației Editorilor din Madrid, Manuel González, directorul Feria del Book, Eva Orúe, și scriitorul Marian Rojas Estapé.

Pentru a accesa cartea, călătorii vor trebui să folosească un cod QR, disponibil în biblioteca virtuală a celor mai populare stații. la Parcul El Retiro, unde are loc Târgul (Príncipe de Vergara, Ibiza și Retiro). După ce vă apropiați de mobil veți accesa site-ul Asociației Editorilor din Madrid, entitate cu care a fost semnat un acord de colaborare care face posibilă această inițiativă, unde vor fi primele pagini din cele zece exemplare cele mai vândute.

În plus, coincide și cu comemorarea celei de-a 27 a aniversării Libros a la Calle, o acțiune de promovare a lecturii în transportul public, 120 vor fi afișate afișe pe peroanele și holurile diferitelor stații ale metroului din Madrid cu o selecție a coperților celor mai remarcabile lucrări din timpul acestor ani, care va fi disponibil și cu un cod QR pentru descărcare în interiorul trenurilor, prin intermediul unor afișe ilustrate, cu fragmente de roman, poveste, poezie, benzi desenate, împreună cu titlul lucrării și autorul.

Târgul de carte de la Madrid, care anul acesta își sărbătorește 81 ediția a doua va avea loc de la 27 din mai până la 12 în iunie. Metro va fi de asemenea prezent și va expune o retrospectivă a anilor 25, o inițiativă a Asociației Editorilor din Madrid, în colaborare cu Centrul Spaniol pentru Drepturile Reprografice (CEDRO), care face parte din Planul de Promovare a Lecturii lansat de guvernul regional.

Executivul Autonom este unul dintre principalii sponsori ai acest eveniment, iar anul acesta și-a crescut contribuția cu mai mult de 30% față de ultimele apeluri, ajungând la 110. euro.

Sursa: Comunitatea Madrid – 120 Comunitatea va oferi descărcări gratuite utilizatorilor Metro ale primelor capitole din cele mai bune zece- vânzări de cărți ale momentului