Comunitatea Madrid a prezentat astăzi, în a doua zi a Târgului Internațional de Turism, FITUR 2023, brandul Nightlife in Greater Madrid, creat în cadrul unui acord între guvernul regional și Asociația Antreprenorilor de Agrement și Madrid Night Shows pentru situează regiunea ca destinație turistică diferențiată pentru viața de noapte plină de viață.

În acest scop, va fi elaborat un plan de marketing care vizează principalele piețe emitente pentru diseminarea ofertei recreative, culturale și gastronomice care integrează viața de noapte intensă, care va avea ca scop atragerea turiștilor de mare valoare.

Ministrul Culturii, Turismului și Sportului, Marta Rivera de la Cruz, a subliniat în timpul vizitei sale la a doua zi a FITUR că „unul dintre obiectivele strategice ale guvernului regional este creșterea numărului de turiști, întotdeauna sub criterii de sustenabilitate, și creșterea veniturile generate de această activitate.

Pe lângă faptul că este una dintre atracțiile cele mai apreciate de cei care vizitează regiunea, viața de noapte este un semn distinctiv al stilului de viață din Madrid. Astfel, călătorii internaționali se pot bucura de autenticitatea unei game variate de experiențe și într-un mediu sigur.

De aceea, acest produs este unul dintre principalele instrumente de fidelizare turistică, care se adaugă la creșterea înnoptărilor care însoțește neapărat viața de noapte și impactul economic semnificativ pe care îl reprezintă, cu cheltuieli medii pe ieșire cuprinse între 50 și 150 de euro, care se distribuie. în sectoare precum transportul și gastronomia.

În special, este un stimulent pentru alegerea Comunității Madrid ca destinație pentru congrese, convenții și evenimente corporate și incentive, pentru a se diferenția de alte destinații pentru acest tip de turism.

Printre acțiunile de promovare planificate, sau care au fost deja lansate, se numără campaniile de marketing turistic la Paris, Roma și Londra, cu programarea diferitelor activități (sesiuni de DJ, expoziții și cocktail-uri acrobatice, degustări gastronomice, concerte de muzică live, printre altele) în principalele cluburi și discoteci ale acestor orașe, menite să transmită acea experiență unică a destinației și să facă cunoscută această ofertă principalelor agenți turistici.

Acordul prevede, de asemenea, desfășurarea unor acțiuni de formare specializate pentru localurile de viață de noapte, și favorizează atragerea clienților și a turiștilor. Include și promovarea mărcii Viața de noapte în Greater Madrid la diferite târguri. Pentru toate aceste acțiuni, investiția guvernului regional este de 236.595 de euro, între anii 2022 și 2023.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea prezintă brandul Nightlife in Greater Madrid la FITUR, care o plasează ca destinație turistică pentru viața de noapte