#Madrid –

Comunitatea Madrid va începe în curând robotizarea a peste 200 de proceduri administrative care până acum erau manuale și de rutină, cu scopul de a le transforma în sarcini automatizate care să grăbească munca angajaților publici. În acest fel, oficialii vor vedea redus timpul pe care l-au dedicat gestionării acestor sarcini și vor putea îmbunătăți termenele de rezolvare a problemelor și de răspuns cetățenilor.

Departamentul de Digitalizare va aloca 6,7 ​​milioane de euro în următorii patru ani proiectului Robotic Process Automation Factory (RPA), termen tehnic referitor la platforma tehnologică care face posibilă mecanizarea funcțiilor precum căutarea, identificarea și extragerea datelor în documentația livrată de un utilizator sau consultarea în alte surse pentru recuperarea și interpretarea informațiilor necesare.

Această tehnologie ajută la recunoașterea optică a caracterelor, astfel încât atunci când cetățeanul prezintă un document solicitat într-un anumit proces, acesta recunoaște de ce are nevoie Administrația și îl transferă direct în sistem, împiedicând un funcționar să fie nevoit să le introducă manual.

Ministrul Digitalizării, Miguel López-Valverde, a explicat că departamentul responsabil de transformarea digitală a regiunii a inventariat deja peste 1.700 de acțiuni publice care ar putea fi acționate pentru automatizarea și unificarea pașilor. Și a subliniat că robotizarea acțiunilor va fi implementată progresiv pe tot parcursul Legislativului.

Pentru consilier, aceasta înseamnă eliminarea funcțiilor cu valoare adăugată redusă care necesită efort mare și presupun ore de dedicare din partea funcționarilor publici, care acum se vor putea implica în alte sarcini mai calificate, în rezolvarea problemelor sau în decizie. realizarea.

„Va oferi locuri de muncă de calitate superioară, va motiva mai mult lucrătorii și va avea ca rezultat o productivitate îmbunătățită, întrucât mecanizarea acțiunilor presupune creșterea vitezei procedurilor. Este un dublu beneficiu: timpii de management sunt redusi și răspunsul către cetățeni este optimizat, pe lângă reducerea la minimum a erorilor în transcrierea datelor”, a subliniat López-Valverde.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va robotiza peste 200 de procese administrative pentru a accelera munca angajaților publici