#Madrid –

În al doilea trimestru al anului viitor, Comunitatea Madrid va lansa o platformă de formare și educație pentru a combate decalajul digital care afectează cele mai vulnerabile grupuri. De asemenea, se vor face progrese în îmbunătățirea competențelor tehnologice atât ale profesioniștilor activi, cât și ale cetățenilor, care sunt șomeri și doresc să se alăture lumii muncii în sectorul tehnic și al inovației. Guvernul regional va aloca o investiție de 2,8 milioane pentru implementarea acestor inițiative.

Acest lucru a fost anunțat astăzi de ministrul digitalizării, Miguel López-Valverde, după ce a participat la una dintre sesiunile cursului de electronic banking pe care Executivul regional a început să-l predea în municipalitățile cu mai puțin de 20.000 de locuitori, să-i învețe pe cei care au cea mai mare nevoie. să utilizeze aplicațiile instituțiilor lor financiare. În plus, el a explicat că anul viitor vor fi investite 10,3 milioane pentru un program de învățare care va fi inclus în conținutul acestei noi resurse și care va fi destinat în mod special celor care au cele mai multe dificultăți în utilizarea instrumentelor informatice.

Prin această acțiune, care se așteaptă să deservească peste 78.000 de persoane, vor fi oferite cursuri de competențe de bază, precum automatizarea biroului, manipularea smartphone-urilor și tabletelor, introducerea în securitatea cibernetică, accesul la administrarea digitală sau utilizarea Cardului Virtual Healthcare (TSV) , printre alții. Vor fi seminarii în diferite modalități, în persoană, pe net sau mixte, concepute pentru a răspunde nevoilor pe care municipalitățile le detectează la vecinii lor. Toți profesorii vor fi profesioniști acreditați în acest domeniu și vor exista tehnicieni care vor efectua lucrări ulterioare.

Progres către ocuparea deplină a forței de muncă

„Într-o a doua fază vor fi integrate și alte acțiuni pentru cetățenii cu un nivel mai avansat care fie doresc să dobândească noi competențe, fie caută să-și croiască drum în sectorul tehnologic pentru a reintra pe piața muncii; Prin aceasta ne dorim să progresăm către obiectivul de ocupare a forței de muncă deplină”, a subliniat Lopez-Valverde, care a indicat că noua platformă își va extinde progresiv obiectivele și acțiunile.

„Una dintre liniile noastre principale de lucru în acest Legislativ va fi promovarea economiei digitale a regiunii pentru a se consolida și avansa ca unul dintre principalii poli de atragere a investițiilor, ceea ce presupune realizarea unei societăți de ultimă oră, avansată și informată, indiferent de ea. circumstanțe”, a spus ministrul Digitalizării.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va lansa o platformă de formare și educație în 2024 pentru a combate decalajul digital care afectează persoanele vulnerabile