Comunitatea Madrid va finaliza lucrările de modernizare a stației de metrou Cuatro Caminos în iunie anul viitor. Lucrările care se desfășoară în prezent reprezintă un angajament pentru recuperarea unei părți din istoria Metroului, renovarea diferitelor spații și dotări.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, David Pérez, a verificat in situ modul în care se desfășoară spectacolele și a anunțat că, în luna aprilie, această stație va avea, în afara uneia dintre intrările sale, o recreare a vechilor totemuri. Este un element asemănător unui stâlp de lampă, care era obișnuit în stațiile de metrou la momentul inaugurării și servea la anunțarea opririi. În plus, odată terminate lucrările, se va putea contempla și tematica stației.

Lucrările de modernizare, care se află la . % din executarea acestuia, au un buget de peste 5 milioane de euro. Renovarea se realizează în zona care a rămas nemodificată (liniile 1 și 2, coridoare de distribuție și hall principal), menținând stația în funcțiune. Obiectivul este înlocuirea acoperirilor, instalațiilor și tehnologiei amplasate pe platforme și accesele acestora cu alte materiale și echipamente mai moderne, care să faciliteze lucrările de întreținere și să îmbunătățească funcționalitatea instalațiilor.

Astfel, reteaua de canalizare si salubrizare este extinsa cu noi sisteme de hidroizolatie, montarea de noi conducte electrice si dotarea acestor spatii cu mobilier nou. Lucrările la pereți și trotuare vor permite acestei stații să se adapteze la criteriile actuale ale restului noilor dotări.

Renovarea infrastructurii și a finisajelor va presupune o creștere a numărul de interfoane și elemente care îmbunătățesc procesele de comunicare între utilizatorii cu dizabilități și personalul stației, îmbunătățirea sistemelor de adresare publică și implementarea de noi sisteme de semnalizare digitală, printre alte prevederi.

Lucrările presupun, de asemenea, îmbunătățirea proceselor de comunicare și efectuarea operațiunilor pe linie cu noi sisteme de control pentru încăperile tehnice, precum și gestionarea de la distanță a instalațiilor precum puțurile de apă pluvială sau remodelarea cabinelor platformei.

. ) În stația Cuatro Caminos au fost deja întreprinse și alte lucrări de modernizare în zona liniei 6 și implementarea a șase lifturi.

. Totem asemănător cu cel din timpul lui Alfonso al XIII-lea în 17

Totemul va fi instalat la accesul situat pe Avenida de la Reina Victoria. Va fi foarte asemănător cu cel pe care pasagerii lui 1919 l-au putut vedea în mai multe stații ale rețelei de metrou Madrid, cu care au fost a semnalizat intrările în subteran.

Cuatro Caminos va avea aceeași formă dreptunghiulară și culori originale (roșu și alb), încununate cu vechiul diamant Metro. La începuturile sale, felinarul avea o misiune importantă: să servească drept revendicare publicitară. Prin urmare, a fost conceput ca un monolit de înălțime considerabilă, care să fie recunoscut de la distanță și, în plus, să se aprindă noaptea. Designul său, deși este adevărat că a suferit mai multe modificări, a fost inspirat de metroul din Paris și timp de mulți ani a făcut parte din peisajul urban al capitalei.

Pe de altă parte. De asemenea, Metro de Madrid va tema stația cu scopul de a aduce un omagiu istoriei metroului și lucrătorilor săi. Pentru a face acest lucru, va crea un spațiu muzeal cu picturi murale decorative din aluminiu imprimat care vor prezenta istoria generică a companiei, precum și istoria specifică a acestei stații, care a fost una dintre cele opt care au format rețeaua inaugurată de Alfonso al XIII-lea pe 17 octombrie 1919.

Această inițiativă este un fel de muzeu dispersat, a cărei scenă va fi rețeaua de Metrou propriu-zisă, care va cuprinde șapte pânze și două picturi murale, dintre care una va ocupa întreaga platformă a liniei 2.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va finaliza modernizarea stației de metrou Cuatro Caminos în iunie