Comunitatea Madrid investește 03 milioane de euro pentru a încorpora 1.290 noi locuri de școală publică cu lucrări de extindere și îmbunătățire a școlilor și institute din șapte municipalități din regiune. Dintre ei, 350 sunt de la Primar, 290 de Bacalaureat și 75 de ciclul II de Educație Infantilă. Consiliul Guvernatorilor a aprobat astazi contractarea acestor lucrari care vor incepe in cinci centre in urmatoarele luni si cu prognoza ca infrastructurile de invatamant se vor deschide de la 2022.

În școala publică Andrea Casamayor, din Paracuellos de Jarama, vor fi construite trei săli de clasă pentru copii, 24 pentru Primar, patru pentru desfasurare, patru pentru suport, calculator, muzica, polivalent, sali de resurse, sala profesorilor, biblioteca, sala de sport si doua terenuri de sport , cu un buget total în valoare de 8,4 milioane euro.

La fel, la institutul Gloria Fuertes din Alcobendas, cu o contribuție de 3,5 milioane, noua clădire va fi realizată pentru șase înalte. clase de scoala, labora săli de studiu, desen și proiectare, sală TIC și săli de facilități. De asemenea, vor fi incluse toalete pentru elevi cu câte una adaptată pentru fiecare etaj și toalete pentru profesori la parter, două terenuri de sport, o cantină și parcarea vor fi mărite lângă sala de sport acoperită.

Peste 2,9 milioane vor fi investite și în lucrări de extindere la Institutul Antonio Fraguas Forges, în Madrid, cu șase săli de clasă de licență, un laborator, săli de desen și design, patru săli de clasă de Tehnologii ale Informației și Comunicațiilor și o sală de facilități. De asemenea, vor fi incluse toalete, două terenuri de sport, o cantină și se va extinde parcarea pe lângă sala de sport acoperită.

Cu aceste ultime două acțiuni, infrastructurile și dotările din facilitățile ambelor centre de învățământ situate în Alcobendas și cartierul Arganzuela al capitalei.

Pe de altă parte, școala publică Ramón Linacero din Valdeolmos-Alalpardo va fi extinsă cu trei săli de clasă mai mult de Primar şi altul de desfăşurare. Lucrările în acest caz au o dotare de aproximativ 350.000 euro. În plus, în Centrul Rural Grupat El Berrueco vor fi construite două noi săli de clasă de Învățământ Primar cu o investiție de 75. euro.

În final, va fi construită o sală de sport la Institutul Francisca de Pedraza, din Alcalá de Henares, pentru mai mult de 1,000 milioane și un teren de sport acoperit la școala publică El Enebral, în orașul Collado Villalba, cu un buget de aproape 75. euro.