Comunitatea Madrid a atribuit contractul pentru construirea unui nou parc public în Valdetorres de Jarama, care va fi situat pe un teren între străzile Mar Adriático, Mediterráneo, Caspio și Cantábrico. Execuția lucrării, în sarcina Programului Regional de Investiții –PIR– în valoare de 750.000 euro, se va realiza în termen de cinci luni.

Pe lângă defrișarea suprafeței și restructurarea trotuarului din jur, proiectul include împrejmuiri perimetrale, crearea de spații verzi, montarea de pergole pentru asigurarea zonelor umbrite, achiziționarea de mobilier și construirea unui chioșc.

Pentru acest oraș din nord-vestul regiunii, cu o populație de peste 4.000 de locuitori, PIR a alocat un buget de peste 3 milioane de euro pentru anuitățile 2022/2026, ceea ce reprezintă o creștere de aproape 42% față de perioada anterioară.

Datorită acestui Program, municipalitățile din Madrid pot întreprinde acțiuni de importanță sau nevoie deosebită, de la demararea infrastructurilor sportive, culturale și sociale până la remodelarea, urbanizarea și asfaltarea străzilor, precum și sustenabilitatea mediului. În acest sens, Valdetorres de Jarama a solicitat deja înregistrarea clădirii pompei funebre municipale pentru 650.000 de euro; și extinderea căminului de copii, pentru o sumă de 500.000 de euro.

Comunitatea Madrid alocă 1.000 de milioane de euro PIR, cea mai mare sumă din istoria acestui plan. În plus, au fost aduse diverse modificări decretului care îl reglementează pentru a elimina obstacolele administrative și a face din acesta un instrument mai agil, cu proceduri mai rapide.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va construi un nou parc public în Valdetorres de Jarama