#Madrid –

Comunitatea Madrid va avea un serviciu de autobuz urban 100% electric în Alcorcón pentru a deveni primul oraș mare din regiune cu un model de transport public total durabil.

Ministrul Locuinței, Transporturilor și Infrastructurii, Jorge Rodrigo, a vizitat astăzi sediul Arriva, operatorul celor trei linii din localitate cu o flotă de 12 autobuze, pentru a afla despre noile vehicule capabile să circule pe tot parcursul zilei, făcând un tur. peste 200 de kilometri cu o încărcare de patru ore.

„Mobilitatea este una dintre modurile în care se exprimă libertatea, dar ambii termeni trebuie combinați cu un al treilea, sustenabilitatea”, a spus consilierul Rodrigo. „Suntem conștienți de importanța economică, socială și culturală a transportului și astăzi, așa cum demonstrăm în Alcorcón, este posibil să răspundem nevoilor Alcorconeros și să reducem emisiile de CO₂ cu 800.000 de kilograme în același timp”, a adăugat el.

Guvernul regional, prin Consorțiul Regional de Transport din Madrid, gestionează toate liniile urbane ale orașului în coordonare cu Consiliul Municipal Alcorcón. Cele 12 autobuze de companie care le deservesc parcurg anual peste 820.000 de kilometri cu un număr mediu de pasageri de 2,1 milioane în aceeași perioadă.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va avea autobuze 100% electrice în Alcorcón pe toate liniile sale de transport urban